Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Bagt laks på rodfrugter

bagt laks på rodfrugter 

  • 4 portioner
  • Tilberedningstid: ca. 50 min.

Ingredienser:

  • 1 kg rodfrugter
  • 1 bdt forårsløg
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl piskefløde
  • 3-4 tsk sennep
  • 2 tsk fennikelfrø
  • 1 bdt persille
  • 1 bdt kørvel
  • 1 tsk 5-peberblanding
  • 4 laksefileter (à 125 g)
  • Fedtstof til formen
  • Salt og peber

 

Sådan gør du:

Rengør rodfrugterne og skær dem i tynde skiver. Halver knoldene, fjern stokken og skær knoldene i tynde skiver. Skyl forårsløgene og skær dem i ringe. Kommes sammen med rodfrugterne i en smurt gratinform. Hvidvin, fløde, salt, peber og sennep røres sammen. Hæld blandingen over grøntsagerne og rør. Bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i 5-10 min. I mellemtiden stødes fennikelfrøene i en morter. Persillen hakkes og blandes med fennikelfrø og peber. Dup laksefileterne tørre, krydr med salt og vend dem i peber-fennikelblandingen.

Læg dem på de forbagte rodfrugter og bag videre - alt efter tykkelse - i endnu 20-25 min. Server kartoffelmos eller kroketter til.