Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold
Sensitive

Allergivenlige produkter

Lidl fører allergivenlige produkter i sit sortiment og ønsker at det skal være muligt for alle at kunne købe allergivenlige produkter til discountpris. Vi tilbyder derfor henholdsvis parfumefrie, glutenfrie og laktosefrie produkter inden for en lang række produktkategorier.

Sensitve serien

I 2015 lancerede vi vores egen allergivenlige serie kaldet Sensitive. Sensitive bærer det Nordiske Svanemærke og er samtidig mærket med den blå krans fra Astma- og Allergi Danmark. Vores serie af Sensitive produkter omfatter bl.a. vaskemiddel, shampoo, balsam, shower-gel, flydende håndsæbe, opvaskemiddel, deo-roller og bodylotion.

Se hele serien her

Glutenfri produkter

Lidl fører et stadig større udvalg af glutenfrie produkter.

Hvad er gluten?

Gluten er et protein som findes i hvede, rug og byg. Disse kornsorter indgår i mange forskellige produkter og derfor bør man som glutenallergiker altid læse varedeklarationen samt spise glutenfrie produkter. Produkter uden gluten kan enten fra naturens hånd være naturligt fri fra gluten eller de kan være blevet gjort glutenfri, hvor man har behandlet produktet og fjernet gluten. Klik og se de mange forskellige glutenfrie produkter som vi tilbyder HER.

Glutenallergi:

Glutenallergi også kendt som cøliaki, eller glutenintolerance er betegnelser som betyder at kroppen og i særdeleshed maven reagerer negativt ved indtagelses af glutenholdige produkter, så som hvede, rug og byg. Rent fysisk er det tyndtarmen som hos glutenallergikere bliver beskadiget af gluten og som fremprovokerer en reaktion. Der er derfor ikke tale om en reel allergi, men snarere at tyndtarmen bliver beskadiget og personer med overfølsomhed for gluten vil have svært ved at optage næringsstofferne som findes i de glutenholdige kornprodukter.

Se hele vores sortiment her

Laktosefri produkter

Lidl fører et stadig større udvalg af laktosefrie produkter.Hvad er laktose?

Laktose er mælkesukker og er en naturlig sukkertype som findes i mælkebaserede produkter. Hvis man er overfølsom overfor laktose (laktoseintolerant) skal man ikke indtage produkter som indeholder laktose. Der er dog et stort fokus på laktoseintolerans og derfor findes der efterhånden mange laktosefrie mælkeprodukter på markedet. Laktose findes dog også i mange andre produkter og derfor bør man som laktoseintolerant læse varedeklarationen. Klik og se de laktosefri produkter som vi tilbyder HER.

Laktoseintolerans:

Personer som er overfølsomme overfor laktose kaldes laktoseintolerante, hvis de indtager laktose vil de oftest opleve maverumlen, diarré og mavesmerter. Dette skyldes at laktoseintolerante personer ikke kan optage mælkesukker fra maven og tarmen og sukkeret ender derfor med at blive liggende i maven og gære og derved forårsage mavesmerter, oppustethed og diarré.

Se hele vores sortiment her