Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold
Aubergine Lasagne

Aubergine lasagne

  • 3-4 portioner

Ingredienser:

”Lasagneplader” af aubergine:

  • 1 aubergine (ca. 200 g)
  • Salt

Kødsovs:

  • 1 løg (ca. 100 g)
  • 1 spsk. olivenolie (ca. 15 ml)
  • 400 g hakket oksekød 10-12 %
  • 1 glas tomatsauce (500 g)
  • ½ tsk. salt
  • ¼ tsk. peber

Bechamelsauce:

  • 2 spsk. økologisk smør (ca. 30 g)
  • 2 spsk. fuldkornshvedemel (ca. 20 g)
  • 4 dl. økologisk sødmælk
  • ½ tsk. salt
  • ¼ tsk. peber

Sådan gør du – ”lasagneplader”:

  • Skær auberginen over på midten, og skær så tynde skiver af auberginen, så det ligner lasagneplader. Drys salt på hver side af pladerne/aubergineskiverne og lad dem ligge i 10 min. (så trækkes noget af væsken ud af dem, så lasagnen ikke bliver så våd).

Sådan gør du – kødsauce:

  • Skræl løget og hak det fint. Varm olivenolien i en gryde og steg løget heri, til det er gennemsigtigt. Herefter tilsætter du det hakkede oksekød og steger det, til kødet er gennemstegt. Tilsæt tomatsaucen, salt og peber, og lad det hele småkoge i 10 minutter (imens du laver bechamelsaucen).

Sådan gør du - bechamelsauce:

  • Smelt smørret i en gryde. Det må ikke blive brunt. Pisk melet i det smeltede smør. Herefter pisker du mælken i lidt ad gangen. Pisk hele tiden, til saucen er jævn og klumpefri. Lad så saucen simre i 10 min., hvor du jævnligt pisker i den. Smag til med salt og peber.

Sådan bygger du lasagnen op:

  • Begynd med at opvarme en grillpande og steg auberginepladerne herpå, til de tager lidt farve på overfladen.
  • Kom kødsaucen i bunden af et vildfast fad. Herefter lægger du et lag aubergineplader ovenpå. Læg så et lag bechamelsauce oven på - og derefter et lag kødsauce. Nu lægger du et lag med aubergineplader ovenpå kødsaucen igen – og så et lag bechamelsauce. Sådan forsætter du, til du har brugt hele portionen.
  • Bag lasagnen i ovnen i 25-45 min. ved 180 grader. Bagetiden afhænger af, hvor tyk du har lavet lasagnen og af, hvor tykke du har lavet aubergineskiverne.

Energiindhold:

  • 1422 kcal/2598 kJ
  • Protein: 107 g (31 %)
  • Kulhydrat: 18 g (64 %)
  • Fedt: 79 g (51 %)
  • Kostfibre: 17 g