Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Bagte blomkåls-drumsticks

Bagte blomkåls-drumsticks

Ingredienser:

  • 1 blomkål (ca. 500 g)
  • 2 fed hvidløg (eller mere, hvis du vil)
  • 1 dl. chilisauce
  • 2 spsk. smør eller olie (ca. 30 g)

Energiindhold i hele portionen:

355 kcal / 1484 kJ

  • Protein: 12 g (14 %)
  • Kulhydrat: 14 g (17 %)
  • Fedt: 26 g (69 %)
  • Kostfibre: 13 g

Sådan gør du:

Del blomkålshovedet på midten og skær hver blomkålsbuket af. Skær ”stilken” af hver blomkålsbuket. Kom resten af ingredienserne i en skål og rør dem godt sammen. Tilsæt blomkålsbuketterne og vend dem i saucen. Læg alle buketterne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i 20 min., hvor du vender dem hvert 5. minut – på den måde bliver de bedst.

Tips:

Spis dem som tilbehør eller brug dem i fx wraps eller sandwicher. Gem stilken fra hver blomkålsbuket (dem, du har skåret væk). Findel dem i foodprocessor og tilsæt dem i fx frikadellefars eller kødboller.

Udarbejdet af Birgitte Nymann