Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Blomkålssuppe med hvide bønner, radiser og purløg

Blomkålssuppe med hvide bønner, radiser og purløg

  • Til 4 personer

Ingredienser:

  • 100 g hvide bønner (Fairtrade), udblødte og kogt efter anvisning på pakken
  • 1 blomkål
  • Olivenolie (Fairtrade)
  • 1,2 L kogende vand
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl minimælk
  • 4-6 riv muskatnød (Fairtrade)
  • Havsalt og friskkværnet hvid peber (Fairtrade)
  • 1 bundt radiser
  • 1 bundt purløg

Sådan gør du:

Skyl bønnerne, og læg dem i blød mindst 8 timer på køl. Skyl dem, og kog dem møre, ca. 35 minutter. Skær blomkålen groft, og læg stykkerne i en gryde med lidt salt og olivenolie. Hæld kogende vand over, og kog 10 minutter. Blend kålen med fløde og bønner, og smag til med salt, muskatnød og peber. Gør radiserne i stand, og skær dem i fine skiver, gerne på et snittejern. Skær purløg helt fint. Anret suppen med radiser, purløg og dryp af olivenolie.

Server gerne med lunt lyst fuldkornsbrød eller ristet rugbrød

OBS! Opskriften er oprindelig lavet til Fairtrade

Fairtrade