Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Bønnefritter og kyllingelår

Bønnefritter og kyllingelår

  • 2 portioner
  • Tilberedning: 50 min.

Ingredienser:

  • 500 g frosne grønne bønner
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ tsk salt
  • 500 g kyllingelår (drumsticks)
  • Salt og peber

Dip

  • 2 spsk mayonnaise
  • ½ fed hvidløg
  • ½ tsk citronsaft
  • 1 fingernip salt

Energiindhold i hele portionen:

1397 kcal / 5840 kJ

  • Protein: 104 g (29,7 %)
  • Fedt: 96,1 g (61, 9 %)
  • Kulhydrat: 29 g (8,3 %)

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Bønnerne vendes i salt og olie, hvorefter de lægges i en bradepande beklædt med bagepapir. Kom kyllingelårene i et ildfast fad og gnid salt og peber ind i skindet. Hæld en smule vand i bunden af fadet. Sæt begge dele i ovnen. Kyllingelårene skal placeres i midten og bønnefritterne i bunden. Bag det hele ved 200 grader i 35-45 min.

Prik i kyllingelårene med en spids kniv; de er færdige, når der kommer klar saft ud. Bønnefritterne er klar, når de er sprøde, men ikke mørkebrune.

Pres hvidløg i en skål og tilsæt mayonnaise og citronsaft. Rør blandingen grundigt sammen og smag til med salt.

Tips fra Birgitte Nymann:

Du kommer til at elske disse bønnefritter! Prøv også at servere dem for børn, du vil blive overrasket over, hvor hurtigt de får ben at gå på.