Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold
Boller i karry med skjulte grøntsager

Boller i karry med skjulte grøntsager

  • 4 portioner

Ingredienser:

Kødboller:

  • 2 løg (ca. 200 g)
  • 450 g hakket kylling
  • 100 g blomkål
  • 2 æg (ca. 110 g)
  • 2 spsk. hørfrø (ca. 20 g)
  • 1 tsk. karry
  • ½ tsk. salt
  • ¼ tsk. peber
  • 1 liter vand

Sauce:

  • 4 forårsløg (ca. 80 g)
  • 1 rød peberfrugt (ca. 115 g)
  • 2 tomater (ca. 150 g)
  • 1 æble (ca. 110 g)
  • 2 store gulerødder (ca. 200 g)
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. smør (ca. 15 g)
  • 1 spsk. karry
  • 100 g fuldkornsris

Energiindhold:

  • 2115 kcal / 8840 kJ
  • Protein: 128 g (25 %)
  • Kulhydrat: 134 g (26 %)
  • Fedt: 113 g (49 %)
  • Kostfibre: 26 g

Sådan gør du:

Kødboller:

Hak løgene fint. Riv blomkålen på den grove side af et rivejern eller kør det i en foodprocessor. Bland herefter løg og blomkål sammen med resten af ingredienserne til kødbollerne og lad det stå og hvile i en time. Bring 1 liter vand i kog. Form kødboller i den størrelse, du vil have dem med en ske og kog dem i vandet i 3-5 min. afhængig af størrelsen.

Sauce:

Hak løg og skær rød peber, tomat og æble i små tern. Skræl guleroden og skær den i skiver. Kom olivenolie og smør på en pande og varm det op. Tilsæt karry og steg det i 30 sekunder, imens du rører rundt. Herefter kommer du grønsagerne på panden og steger dem i 1-2 min. Tilsæt så 6 deciliter vand. Det kan f.eks. være vandet, som kødbollerne har kogt i. Lad det simre i 15-20 min. og tilsæt til slut kødbollerne.

Hovedindhold