Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold
Broccolisuppe med kødboller

Broccolisuppe med kødboller

  • 2 portioner

Ingredienser:

  • 400 g hakket svine- og kalvekød
  • 1 porre (ca. 150 g)
  • 1 løg (ca. 100 g)
  • 1 tsk. salt
  • ½ dl. Pofiber (ca. 10 g)
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 500 g broccoli (1 broccolihoved + stilk – ca. 500 g)
  • ½ liter vand
  • 2 bouillonterninger ( ca. 20 g)
  • 2 spsk. fløde
  • 20 g smør
  • Smag til med salt

Energiindhold i hele portionen:

1252 kcal / 5233 kJ

  • Protein: 105 g (35 %)
  • Fedt: 72 g (53 %)
  • Kulhydrat: 36 g (12 %)
  • Kostfibre 28 g

Sådan gør du:

Kødboller:

Kør porre og løg i blenderen eller grønsagshakkeren, så det er snittet fint. Ælt herefter blandingen sammen med det hakkede kød, Pofiber, salt og cayennepeber. Form små kødboller, ca. 30-40 stk. Bring vandet i kog og kog kødbollerne i 5 min. Tag kødbollerne op af vandet og servér sammen med suppen.

Suppe:

Skyl broccolien og pil bladene af. Skær så broccolien i grove stykker og kom dem i en gryde.  Snit stilken i lidt finere stykker, så bliver den hurtigere kogt mør. Tilsæt bouillonterninger og lad det hele koge i 5 minutter. Blend så broccolien med en stavblender. Tilsæt fløde og smør og blend igen, til suppen er blød og ensartet. Smag til med salt.

Tips:

Du kan bruge suppen som en slags ”biksemad”, hvor du tilføjer kød- og grønsagsrester fra dagen før.

Udarbejdet af Birgitte Nymann