Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Burgerbøffer med sellerifritter

Burgerbøffer med sellerifritter

  • 2-3 portioner

Ingredienser:

  • 1 stort løg
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 3 fed hvidløg
  • En håndfuld fintsnittet estragon eller anden krydderurt
  • 6 spsk mayonnaise
  • 1 mellemstor gulerod
  • ½ rødbede
  • 10 cm agurk (ca. 100 g)
  • Salt og peber
  • Smør til stegning
  • Sellerifritter (se opskrift her)

Energiindhold pr. portion:

511 kcal / 2146 kJ

  • Protein: 33 gram
  • Fedt: 37 gram (Mættede fedtsyrer: 8 gram)
  • Kulhydrat: 11 gram (Heraf sukkerarter: 9 gram)
  • Kostfibre: 3 gram
  • Salt: 1 gram

Sådan gør du:

Gå først i gang med at lave sellerifritterne, derefter begynder du på bøfferne. Snit løget fint. Rør det finthakkede løg sammen med det hakkede oksekød. Rør æg, 2 pressede fed hvidløg og krydderurter sammen med kødet og form massen til 4 flade burgerbøffer. Steg bøfferne indtil de er, som du vil have dem.

Riv gulerødder og rødbede og bland dem med 3 spsk mayonnaise. Smag til med salt og peber. Fordel bøfferne på tallerkener og kom gulerods- og rødbedesalaten ovenpå. Skær agurken i tynde skiver og kom skiverne ovenpå. Rør 3 spsk mayonnaise sammen med det sidste fed hvidløg, som du presser ned i mayonnaisen. Smag til med salt og brug mayonnaisen som dyppelse til sellerifritterne. Server bøfferne med sellerifritter.

Tips:

Brug kyllingebryst i stedet for hakkebøf. Brug ovnbagte kartofler i stedet for sellerifritter – eller udelad fritterne helt fra retten.

Udarbejdet af Birgitte Nymann