Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Camilla Pedersen: »Det er nemt at holde motivationen oppe – jeg er jo langt fra på toppen endnu!«

I Lidl er vi virkelig stolte af, at Camilla Pedersen har valgt at stille op som ambassadør for vores to sportsmærker Crivit og Crivit PRO – hun ved nemlig, hvad der kræves af godt sportstøj!

Camilla Pedersen Tips fra Camilla Pedersen

I år vandt Camilla Pedersen EM i triatlon på hjemmebane i Herning i juni! Selvom Camilla kan kalde sig både verdens- og europamester i langdistance triatlon, europamester i Ironman og guldvinder af DM i ½ Ironman, så er hun slet ikke færdig med at kæmpe om medaljer inden for triatlonens verden. Hun er også opsat på at snuppe guldmedaljen med hjem til VM i Canada, og så drømmer hun om at komme på podiet til Ironman på Hawaii – det er der nemlig ingen danske kvinder, der før har været.

Triatlon kræver en masse – både fysisk og psykisk
Fysikken holder Camilla ved lige på mange forskellige måder: løbeture, træning på crosstrainer og AlterG-maskine, core- og styrketræning, cykling og ikke mindst svømning – og når hun er i Danmark, supplerer hun også med 4 timer om ugen som spinninginstruktør. Med et nyopstartet styrkeprogram og bedre cykelben end nogensinde før, påpeger Camilla, at det ofte er de simple øvelser, der har den største effekt.

Camillas vindermentalitet er en af hendes stærkeste sider; hun kender nemlig sig selv og sin krop godt nok til at vide, at der stadig er et stykke vej til hendes karrieres toppunkt. For at nå derop væbner Camilla sig med en blanding af tålmodighed og stædighed, og i år har hun for første gang mødtes med en sportspsykolog, der skal være med til at give hende mentale værktøjer, hun kan bruge til både træning og konkurrencer. Det er vigtigt for Camilla også at følge med sporten rent mentalt – ifølge hende tæller indstillingen nemlig 80%, ift. om man bliver nummer 1 eller 5.

Det er da også denne stræben efter at blive bedre, der driver hende til at rejse jorden rundt og deltage i konkurrencer og træningslejre – faktisk er Camilla væk fra Danmark mere eller mindre halvdelen af året. Selvom det er hårdt at være væk fra familien, har Camilla deres fulde støtte til at nå sine mål, og de kommer ofte på visit udenbys. Når hun ikke har besøg, socialiserer hun med andre triatleter, og trods det faktum, at de er konkurrenter, har de det fantastisk godt sammen.

Elitesport eller motionsniveau – tro på dig selv, du kan mere, end du aner!
Selvom du måske ikke er elitesportsudøver, så er et af Camillas bedste råd, at du skal tro på dig selv: »Find motivationen til at presse dig selv. Du er nødt til at give det en chance, selvom der er en risiko for, at du bliver skuffet – men hvis du aldrig kommer op af sofaen, så bliver du i hvert fald skuffet. Hvorfor tvivle? Tvivl gør, at man aldrig når sit mål – tro på det, så kan du også!«

Camillas CV

 • Født d. 8. juni 1983 i Esbjerg
 • Uddannet diætist, spinninginstruktør og kostplanlægger
 • Motto: "A dream today can be your goal tomorrow"

Karrierehøjdepunkter

 • EM guld, langdistance triatlon, 2011
 • VM sølv, langdistance triatlon, 2012
 • EM guld, halv Ironman, 2013
 • VM sølv, langdistance triatlon, 2013
 • EM guld, Ironman, 2013
 • VM guld, langdistance triatlon, 2014
 • Kåret til Årets Sportsnavn 2014
 • EM guld, Ironman, 2015
 • VM sølv, langdistance triatlon, 2015