Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Chili con carne på blomkålsris

Børn, voksne, unge og gamle – de fleste kan lide denne ret. Krydr den lidt mindre, når du serverer den for de små, og fyr løs med chilien, når det er til dig selv og andre voksne. Chili øger i øvrigt forbrændingen!

Chilli con carne med blomkålsris Lidl fit

  •  3-4 portioner
  • Tilberedning: 15 min. + 60 min. simretid

Ingredienser:

  • 4-5 store fed hvidløg
  • 1-2 spsk olivenolie
  • 500 g hakket oksekød    
  • 2 tsk bouillon
  • 2 spsk (med top) tomatpure/-koncentrat
  • 500 g kogte kidneybønner
  • 4 dl vand
  • 4 friske chilier (tjek styrken)
  • Salt og peber
  • Blomkålsris (se opskrift her)

Sådan gør du:

Hak hvidløget. Kom olivenolien i en gryde, varm det op (det må ikke ryge) og svits det hakkede hvidløg let. Tilsæt oksekødet og steg det 7-10 min. til kødet er helt gennemstegt. Tilsæt vand og bouillon og lad det simre i en time. Du kan klare dig med mindre, hvis du har travlt, men smagen bliver bedre, jo længere tid kødet får. Tjek jævnligt for at se, om der er væske nok i gryden. Tilsæt lidt mere vand, hvis kødet er ved at koge tør. Når kødet er færdigt, skal der næsten ikke være mere væske tilbage i gryden. Tilsæt de røde bønner, tomatpure/-koncentrat og chili og vend det hele sammen. Varm det hele et par minutter og smag til med salt og pepper. Kom blomkålsrisene i en dyb tallerken eller skål og hæld kødsovsen over.

Tips fra Birgitte Nymann:

I stedet for blomkålsris kan du snitte jule- eller hjertesalat i tynde strimler og bruge det som ’pasta’. I stedet for oksekød kan du bruge hakket svine- eller kyllingekød.