Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Choko-trøffelsoufflé med eksotiske frugter

Choko-trøffel-souffle 

  • 4 portioner
  • Tilberedning: ca. 45 min

Ingredienser:

  • 65 g chokolade med rosa peber 72 %
  • 65 g smør
  • 2 æg
  • 50 g brunt sukker
  • 1 knivspids salt
  • 50 g mel
  • Fedtstof til formene
  • 4 hvide chokoladetrøfler
  • 1 kiwi
  • 0,5 mango
  • 2 tsk vaniljesukker

 

Energiindhold i hele portionen:

  • Ca. 499 kcal
  • Protein: 8 g
  • Fedt: 28 g
  • Kulhydrat: 50 g

 

Sådan gør du:

Hak chokoladen og smelt den sammen med smør i tern over varmt vandbad. Pisk æg, brunt sukker og salt til en tyk, cremet masse. Sigt melet på og vend det i massen sammen med den afkølede chokolademasse. 4 ovnfaste, smurte forme (á ca. 150 ml) fyldes halvt op med dejen. Læg en chokoladetrøffel i hver og hæld den resterende dej over. Stil formene i en bradepande og hæld så meget vand ved, at det dækker 2/3. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 25 min. I mellemtiden skrælles kiwi og mango. Skær fugtkødet i små tern og bland det med vaniljesukker. Server frugterne til den varme soufflé.