Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold
Creme brûlée med chokolade

Creme brûlée med chokolade

  • Tilberedning: ca. 45 min. + tid til afkøling

Ingredienser:

  • 15-20 g kandiseret ingefær
  • 1 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 60 g mørk chokolade 60 %
  • 2 æg
  • 50 g brun farin

Energiindhold i hele portionen:

Kalorier: ca. 286 kcal/1196 kJ

  • Protein: 6 g
  • Fedt: 17 g
  • Kulhydrat: 26 g

Sådan gør du:

Hak ingefæren fint og fordel det i 4 små kolde, ovnfaste forme (ca. 125 ml). Lad mælk og fløde koge op. Hak chokoladen fint og smelt det i mælke- og flødeblandingen under omrøring. Rør æg og 30 g brun farin sammen. Herefter tilsættes først en smule varm chokoladeblanding, derefter tilsættes den resterende del langsomt under omrøring. Hæld hele blandingen i formene, stil dem i et varmt vandbad og bag dem derefter i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 20 min. Strø inden servering crème brûléens overflade med den resterende brune farin og karamelliser her-efter kort med en crème brûlée-brænder eller grill ved 250 grader.