Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Crêpes med bananer og orangeskum

Crêpes med bananer og orangeskum
  • Til 8 stk.
  • Tidsforbrug: ca. 50 min.                           

Ingredienser:

  • 75 g smør
  • 4 æg
  • 3 dl mælk
  • 125 g mel
  • 100 g rørsukker
  • 1 knivspids salt
  • 3 store bananer
  • Saften af 1 citron
  • 1 dl appelsinjuice
  • 20 g mørk chokolade

Energiindhold:

Kalorier ca.  305 kcal

  • Protein: 7 g
  • Fedt: 13 g
  • Kulhydrater:  36 g

Sådan gør du:

Smelt 25 g smør og afkøl det let. Tilsæt 2 æg og mælken. Lidt efter lidt røres mel, 50 g sukker og salt i. Lad dejen hvile i 20 min. Kom lidt smør en pande med belægning, og bag heri 8 tynde crêpes. Disse holdes varme. Skræl bananerne, skær dem i skiver og bland dem med citronsaften – gem dog 1 spiseskefuld. Resten af æggene deles. Æggeblommerne piskes tyk og cremet over vandbad med det resterende sukker. Appelsinjuicen og resten af citronsaften hældes langsom i under piskning. Pisk op til en skummende masse. Læg bananerne på crêpene og fordel orangeskummet herpå. Klap crêpene sammen og pynt med fintrevet chokolade, eller server i et dekorativt glas, som vist på billedet.