Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold
Prøv det franske køkken, Frankrig, paris, parfait, desserter, kage, lækkerier, franske delikatesser, fransk madlavning, franske desserter, kager, chokolade, hindbær

Det franske køkken | Opskrifter på fransk mad

Det franske køkken summer af stolthed og traditionel mad og vin. Til morgenmad kan fransk mad fx bestå af baguettes, croissanter og kaffe, mens fransk aftensmad typisk er en hovedret med enten fisk eller kød. Det franske køkken indebærer også skønne desserter som crepes, tarte tatin og creme brule. Hvis du er på udkig efter opskrifter fra andre lande eller traditionelle danske retter, kan du være heldig at finde dem på Lidl.dk. Se flere opskrifter her.

Choko-crêpes med chili-mandariner - Inspiration fra det franske køkken, frankrig, dessert, opskrift, franske køkken, chokolade, dessertvin

Choko Crêpes med chili-mandarin

De lækre, tynde flamberede pandekager med orangesovs er en fransk oprindelse. Crêpes betyder pandekage og er en traditionel dessert i Frankrig. I følge legenden blev desserten første gang lavet til prinsen af Wales, den senere kong Edward 7. Prinsen blev eftersigende lovet en dessert som ingen før havde smagt. Nyd disse lækre choko-crêpes med en smagfuld dessertvin.
Choko-trøffelsoufflé med eksotiske frugter - Inspiration fra det franske køkken

Choko-Trøffel-soufflé

Crêpes med bananer og orangeskum - Inspiration fra det franske køkken

Crêpes med bananer og orangeskum

Crêpes er franske madpandekager. Server dem fx med bananer og orangeskum som i denne opskrift.

Crepes er en dejlig og fantastisk fransk ret du kan overraske dine gæster eller familie med.

Crème brûlée med chokolade - Inspiration fra det Franske køkken

Crème brûlée med chokolade

Crème brûlée er fransk for »brændt creme« . Det er en dessert af fløde pisket med sukker, æggeblommer og vanilje. Denne masse bliver bagt i ovnen i vandbad ved lav temperatur og kølet ned til fast konsistens. Den bliver drysset med sukker og brændt til karamelliseret konsistens fx med en gasbrænder eller ved flambering.
Hindbærparfait - Inspiration fra det franske køkken, Frankrig, dessert, kage, hindbær, chokolade, is

Hindbær parfait

"Lad dem spise kage!" Den franske dronning Marie Antoinette skal hånligt have sagt, at hvis de fattige ikke havde råd til brød, kunne de da bare spise kage – eller rettere, Lad dem spise brioche! Parfait er en klassisk fransk dessert som smager lige så godt som den ser ud!
Hindbær-macarons - Inspiration fra det franske køkken, frankrig, opskrifter

Macarons

Macarons er klassiske franske kager, som findes i alverdens farver og størrelser. De franske macarons kan spises både som dessert og som kage til kaffen. Disse lyserøde macarons passer perfekt til afslutningen på en rigtig tøsemiddag!
Pissaladiére - Inspiration fra det franske køkken, Frankrig, pizza, tærte, franske køkken, nemt, opskrift, inspiration, Lidl, tilbud

Pissaladiére (Løgtærte fra Sydfrankrig)

Pissaladiére er en klassiker fra det skønne Provence i Sydfrankrig. Pissaladiére er en fransk version af den italienske pizza. Nyd denne skønne tærte alene eller i selskab med dine gæster.
Pære-brombær-marmelade med lavendel

Pære-brombær-marmelade med lavendel