Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold
Dyrevelfærd

Dyrevelfærd

Lidl siger Nej Tak til Buræg - også de skjulte

Ægte forskel – Det betaler sig!

Det er ikke muligt at købe buræg i Lidls butikker i Danmark.

Som den første discountkæde i Danmark, har vi fjernet buræggene og har nu udelukkende frilandsæg, skrabeæg og økologiske æg på hylderne i køledisken. Ud over at stoppe salget af buræg, har vi også som den første discountkæde i Danmark udfaset buræg som ingrediens i vores egne varemærker– de såkaldte ”skjulte” buræg.

Dyrenes Beskyttelse bakker op om Lidls beslutning om ikke længere at føre buræg i butikkerne:

Buræg er og bliver aldrig god dyrevelfærd, og vi er rigtig glade for, at Lidl nu også har valgt at udfase de skjulte buræg i egne varer. Det er en vigtig sejr for dyrevelfærden og for forbrugerne, der nu i langt højere grad helt kan undgå buræg i de fødevarer, de køber,” siger Britta Riis, der er direktør for Dyrenes Beskyttelse.

Nej tak til pels

I Lidl har vi valgt ikke at sælge ægte dyrepels og støtter samtidig det internationale initiativ ”Fur free retailer program”, som netop er fortaler for dyrevelfærd og pelsfrie produkter. Derfor vil du kun kunne finde imiteret pels/kunstpels i Lidl. Vi har samtidig en konstruktiv dialog med Dyrenes Beskyttelse, og tester løbende mulighederne for at indfase flere økologiske- og frilands kødprodukter i sortimentet.

Download PDF " Lidls manifest for mere bæredygtigt indkøb af animalske produkter"