Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold
Græskargryde med kalkun og æbler

Græskargryde med kalkun og æbler

  • 4 portioner
  • Tilberedningstid: ca. 55 min.

Ingredienser:

  • 1 ¼ kg græskar, fx muskatgræskar, hokkaidogræskar eller pyntegræskar
  • 2 løg
  • 750 g kalkunfilet
  • 3 spsk. solsikkeolie
  • Salt efter behov
  • Peber efter behov
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 knivspids kanel
  • 1 tsk. paprika
  • 350 ml hønsebouillon
  • 250 g ris
  • 500 g æbler
  • ½ økologisk citron
  • 4 spsk. græskarkerner

Sådan gør du:

Skræl græskarret, fjern kernerne og trevlerne. Skær frugtkødet i grove stykker. Skræl løgene, og snit dem groft. Skær kalkunfileten i stykker, og krydr dem med peber og salt. Steg dem i 2 spsk. solsikkeolie. Svits græskar og løg i 1 spsk. solsikkeolie i en gryde, og krydr med salt, peber, spidskommen, kanel og paprika. Rør godt rundt i ca. 1 minut. Tilsæt hønsebouillon og brystfilet, og lad det simre i ca. 12 minutter. Kog risene efter ansvisningen. Skræl æblerne, fjern kernerne, og hak æblerne i grove stykker. Skræl citronen, og skær den i grove stykker. Læg citronstykkerne og æblestykkerne i gryden, og lad den simre videre i 5 minutter. Hak græskarkernerne, put dem i gryden, og smag gryderetten til. Servér ris til.                  

Se flere Halloween-opskrifter Læs Lidl's tilbudsavis her