Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold
Græskar-/ingefærsuppe

Græskar-/ingefærsuppe

  • 4 portioner
  • Tilberedningstid: ca. 85 min.

Ingredienser:

  • 1 løg
  • 20 g ingefærrod
  • 5 små græskar (ca. 650 g /stk.)
  • 1 spsk smør
  • 700 ml grøntsagsbouillon
  • 300 ml æblesaft
  • 2 æbler
  • 100 g creme fraiche
  • Salt
  • Peber

Energiindhold pr. portion (ved 6 portioner):

  • Ca. 150 kcal/631 kJ
  • Protein: 2 g
  • Fedt: 9 g
  • Kulhydrat: 14 g

Sådan gør du:

Skræl løget og ingefæren. Hak dem fint. Skær den øverste del af 4 af græskarrene. Tag kernerne og derefter frugtkødet ud. Der skal være ca. 0,5 cm frugtkød tilbage på indersiden af græskarrene. Skræl det sidste græskar, tag kernerne ud, og skær frugtkødet i tern. Svits løg- og ingefærternene i varmt smør, indtil de er klare. Kom herefter græskarternene i, og steg dem i 5 min. Tilsæt bouillonen og æblesaften. Smag til med salt og peber, og giv det hele et opkog. Lad suppen koge i 10-12 min. Skræl æblet, fjern kernehuset, og skær æblet i tern. Kom ternene i suppen, og lad dem koge med i ca. 5 min, indtil de er møre. Fyld en øseske op med æble- og græskartern, og tag dem ud af suppen. Blend resten af suppen fint. Kom creme fraichen i, og rør den forsigtigt ud i suppen. Smag suppen til med salt og peber, og kom den i de 4 udhulede græskar. Pynt med græskar- og æbletern.

Tips:

Du kan også tage 1 stort græskar i stedet for 4 små og udhule det til en suppeterrin. Hvis du får for meget frugtkød, kan du bruge det til syltetøj eller i en grøntsagsblanding, som du fx steger på panden.

Skær evt. ansigter ud på de små græskar med en skarp grøntsagskniv. Det er nemmest, hvis man først tegner ansigterne på græskarrene. Løsn skallen forsigtigt, så græskarret ikke går i stykker.

Læs Lidl's tilbudsavis her Se flere Halloween-opskrifter