Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Grillet/ristet rugbrødssalat

Grillet/ristet rugbrødssalat

  • 4 portioner
  • Tilberedning: 60 min.

Ingredienser:

  • 4 skiver tyndtskåret rugbrød (ca. 250 g)
  • 1 spsk olivenolie til pensling af rugbrød (ca. 15 g)
  • 500 g blommetomater
  • 1 agurk (ca. 300 g)
  • ¼ rødløg (ca. 25 g)

Dressing

  • 1 fed hvidløg (evt. bagt på grill)
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 tsk balsamico

Energiindhold i hele portionen:

  • 941 kcal / 3933 kJ
  • Protein: 7 g (3 %)
  • Fedt: 45,7 g (43,7 %)
  • Kulhydrat: 125,5 g (53,3 %)

Sådan gør du:

Pensl rugbrødsskiverne på begge sider og grill dem, ligeledes på begge sider, til de er sprøde. Skær dem dernæst i mindre, mundrette tern. Skær tomaterne i kvarte, agurken i tern og snit rødløget fint. Anret ingredienserne på en tallerken.
Lav en dressing af hvidløg, olivenolie og balsamico. Du kan evt. grille hvidløget. Det gør du ved at lægge et fed på et stykke kraftigt alufolie, hvorefter du drypper 1-2 dråber olivenolie på, lukker folien og lægger det på grillen i 35-45 min. Hvidløget er klart, når det er mørt. Bruger du hvidløget råt, skal du presse det. Bland olie og balsamico i en lille skål og tilsæt hvidløget. Hæld til slut blandingen over salaten.

Værsgo at servere!

Tips fra Birgitte Nymann:

Brug groft rugbrød (se opskrift her).