Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Grøntsagsspaghetti med kødsovs

Grøntsager med kødsovs. Denne "spaghetti" er meget mindre kalorieholdig, den indeholder masser af fibre og mæthed, og du oplever en lethed i maven selv efter en stor portion.

Grøntsagsspaghetti med kødsovs

  • 4-5 portioner
  • Tilberedning: 45-60 min.

Ingredienser:

  • 400 g hakket okse- eller kalvekød (8-12 %)
  • 2 spsk smør eller olivenolie
  • Salt
  • Friskværnet sort peber
  • 1 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 2 dåser flåede eller hakkede tomater
  • 4 store gulerødder
  • 2 squash
  • 50 g hasselnødder

Sådan gør du:

Steg kødet i en gryde ved mellemhøj varme i 3-4 min., til det er brunt. Hæld kødet op i en skål eller dyb tallerken. Snit løgene fint, pres hvidløget og kom det i væden på panden. Hvis der ikke er væde nok på panden, efter du har stegt kødet, så tilføj lidt olivenolie eller smør, og steg løgene i det. Lad det stege i 3-4 min. til løgene er bløde, men uden de bliver brune. Tilsæt de hakkede tomater og hasselnødder, og lad det simre i 25-30 min.

Imens det simrer, laver du grøntsagsspaghettien af squashen ved at køre det på en spiralizer. Har du ikke en spiralizer, kan du lave tynde strimler med din kartoffelskræller eller skære squashen i små tern. Kom squashen på de tallerkner, du vil servere maden på. Skræl så gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Efter tomatsovsen har simret i 25-30 min., tilsætter du de revne gulerødder og det brunede kød og varmer det i 4-5 min. Hæld kødsaucen over squashen - og det hele er klar til at blive nydt.

Tips:

Sovsen smager også fantastisk bare hældt over en portion rå grøntsager. Du kan også prøve at stege auberginetern på panden sammen med løgene. Hvis du ikke vil undvære rigtig pasta, så vælg en grov slags og spis ikke mere end størrelsen på din knyttede hånd, hvis du vil tabe dig.

Udarbejdet af Birgitte Nymann