Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Grønkålssuppe

Suppe er en meget nem - og børnevenlig - måde at få en masse grønsager indenbords. Grønne grønsager indeholder masser af klorofyl og andre gavnlige plantestoffer.

Grønkålssuppe

Ingredienser:

  • 200 g grønkål
  • 6 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 1 hel rød chili (ca. 6 g)
  • 1 fed hvidløg (ca. 3 g) (kan udelades eller du kan tilføje ekstra)
  • 2 spsk. olivenolie (ca. 30 g)

Energiindhold i hele portionen:

270 kcal / 1128 kJ

  • Protein: 10 g (17 %)
  • Kulhydrat: 13 g (21 %)
  • Fedt: 17 g (62 %)
  • Kostfibre: 13 g

Sådan gør du:

Skær midterstrengen væk fra hvert grønkålsblad. Kog grønkålen i 6 dl vand udrørt med 1 bouillonterning i 5 min. Tilsæt snittet chili, presset hvidløg og olivenolie og lad det stå og simre i 2 min. mere. Herefter blender du det hele - og værsgo’ at servere.

Tips:

Spis suppen til fx grillede pølser med ristet bacon eller knækbrød til. Brug broccoli i stedet for grønkål.

Udarbejdet af Birgitte Nymann