Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Grøntsagsbøffer

Disse vegetarbøffer er sublime i fx en burger. Du kan spise dem morgen, middag og aften, og hvis du vil have mindre hvede, kan du bruge dem som brød.

Grøntsagsbøffer

Ingredienser:

  • 200 g frosne edamamebønner
  • 200 g frosne majs
  • 200 g frosne ærter
  • ½ bdt frisk koriander
  • 75 g fuldkornsmel (eller universalmiks, hvis de skal være glutenfri)
  • 1 spsk solsikkefrø
  • 1 tsk cayennepeber
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk sesamfrø
  • Smør eller olie til stegning

Energiindhold pr. portion:

216 kcal / 906 kJ

  • Protein: 10,5 g
  • Fedt: 6,5 g (mættede fedtsyrer: 1 g)
  • Kulhydrat: 29,5 g (heraf sukkerarter: 5 g)
  • Kostfibre: 6,5 g
  • Salt: 0,5 g

Sådan gør du:

Tag bønner, majs og ærter ud af fryseren og lad dem tø op i ca. 20 min. (ikke for længe). Kom dem så i en foodprocessor sammen med koriander, mel, solsikkefrø og krydderier. Kør det hele grundigt i foodprocessoren, til du har en dej, der kan formes. Til sidst tilsætter du solsikkefrø og rører dem ind i dejen.

Lav 5 bøffer og stil dem køleskabet i min. 1 time, inden du steger dem. Så bliver de fastere og ”sætter” sig bedre. Steg bøfferne i 6-7 min. på hver side i smør eller olie.

Server gerne bøfferne sammen med en salat.