Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Gulerods- og ingefærsuppe

Gulerods- og ingefærsuppe

  • 2 portioner

Ingredienser:

  • 8 gulerødder
  • 2 mellemstore kartofler
  • 2 stokke grønne selleri
  • 8 dl vand
  • 3 spsk ingefærkoncentrat (se opskrift her)
  • 1 spsk vineddike
  • ½-1 frisk chili
  • ½ tsk paprika
  • 3 spsk kokosmælk
  • Salt og peber

Valgfrit

Energiindhold pr. port.:

185 kcal / 777 kJ

  • Protein: 4 gram
  • Fedt: 3,5 gram (Mættede fedtsyrer: 2 gram)
  • Kulhydrat: 28,5 gram (Heraf sukkerarter: 17 gram)
  • Kostfibre: 10,5 gram
  • Salt: 1 gram

Sådan gør du:

Skræl gulerødder og kartofler og skær dem i små tern. Snit selleri i mindre stykker. Kom alle grøntsager og resten af ingredienserne (på nær kokosmælk) i en gryde og tilsæt vandet. Bring det hele i kog, indtil kartoflerne er kogte (det tager længere tid, jo større stykkerne er). Blend herefter grøntsagerne med en stavblender og tilsæt kokosmælk. Server suppen med et drys af ristede kikærter.

Tips fra Birgitte Nymann:

Brug økologisk fløde i stedet for kokosmælk. Tilsæt kødboller eller spis suppen sammen med torskerogns- og tunfrikadeller (se opskrift her).