Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Gulerods- og ingefærsuppe

Gulerods- og ingefærsuppe

  • 2 portioner

Ingredienser:

  • 8 gulerødder
  • 2 mellemstore kartofler
  • 2 stokke grønne selleri
  • 8 dl vand
  • 3 spsk ingefærkoncentrat (se opskrift her)
  • 1 spsk vineddike
  • ½-1 frisk chili
  • ½ tsk paprika
  • 3 spsk kokosmælk
  • Salt og peber

Valgfrit

Energiindhold pr. port.:

185 kcal / 777 kJ

  • Protein: 4 gram
  • Fedt: 3,5 gram (Mættede fedtsyrer: 2 gram)
  • Kulhydrat: 28,5 gram (Heraf sukkerarter: 17 gram)
  • Kostfibre: 10,5 gram
  • Salt: 1 gram

Sådan gør du:

Skræl gulerødder og kartofler og skær dem i små tern. Snit selleri i mindre stykker. Kom alle grøntsager og resten af ingredienserne (på nær kokosmælk) i en gryde og tilsæt vandet. Bring det hele i kog, indtil kartoflerne er kogte (det tager længere tid, jo større stykkerne er). Blend herefter grøntsagerne med en stavblender og tilsæt kokosmælk. Server suppen med et drys af ristede kikærter.

Tips:

Brug økologisk fløde i stedet for kokosmælk. Tilsæt kødboller eller spis suppen sammen med torskerogns- og tunfrikadeller (se opskrift her).

Udarbejdet af Birgitte Nymann