Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold
Gulerodssuppe

Gulerodssuppe

  • 4-5 portioner

Ingredienser:

  • 1 stort løg, hakket (ca. 150 g)
  • 2 fed hvidløg (ca. 6 g)
  • 5 cm ingefær (ca. 20 g)
  • 500 g gulerødder
  • 1 mellemstor rødbede (ca. 200 g)
  • 3 spsk. ekstra jomfruolivenolie (ca. 45 ml)
  • 1 tsk. karry eller chillipulver
  • 2 tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 1 l bouillon (evt. grønsagsbouillon)
  • 3 spsk. citronsaft (30 g)
  • 100 g blomkål

Energiindhold i hele portionen:

763 kcal/3189 KJ

  • Protein: 14 g (8 %)
  • Kulhydrat: 75 g (40 %)
  • Fedt: 43 g (52 %)
  • Kostfibre: 25 g

Sådan gør du:

Skræl gulerødder, rødbede og skær rodfrugterne i skiver. Skræl løget og hak det fint. Skræl ingefæren og riv det fint på et rivejern eller snit det fint. Opvarm olien og svits løg, hvidløg, ingefær og karry/chili et par min. deri. Tilsæt gulerods- og rødbedeskiver og steg det hele i et par min., imens du rører rundt. Tilsæt bouillonen og lad suppen koge 12-15 min., eller til gulerødderne er møre. Blend herefter suppen med en stavblender. Du kan tilføre ekstra vand, hvis du vil have suppen tyndere. Smag suppen til med limesaft, salt og peber. Servér suppen og tilsæt revet blomkål på toppen.

Tips:

Spis evt. suppen sammen med kødbollerne fra ”boller i karry” (Se opskriften her)

Udarbejdet af Birgitte Nymann