Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Hindbærparfait

 Hindbær Parfeit

"Lad dem spise kage!" Den franske dronning Marie Antoinette skal hånligt have sagt, at hvis de fattige ikke havde råd til brød, kunne de da bare spise kage – eller rettere, Lad dem spise brioche! Parfait er en klassisk fransk dessert som smager lige så godt som den ser ud!

  • 8-10 portioner
  • Tilberedning: 30 min.

Ingredienser:

  • 700 g hindbær
  • 2 spsk puddersukker
  • 1 spsk citronsaft
  • 30 g ladyfingers 
  • 50 g hvid chokolade
  • 1 l vaniljeis
  • Herudover: madfolie

Energiindhold pr. portion:

  • Ca. 212 kcal/ 881 kJ
  • Protein: 2 g
  • Fedt: 11 g
  • Kulhydrat: 23 g

Sådan gør du:

Purer 500 g hindbær sammen med puddersukker og citronsaft. Hak ladyfingers og chokolade groft. Tag vaniljeisen ud af fryseren og lad den stå, indtil den er blød og kan omrøres. Tag halvdelen af isen fra. Rør halvdelen af hindbærpuréen sammen med den ene halvdel af isen, og hæld massen i en brødform (25-30 cm), der er foret med madfolie. Rør ladyfingers og chokolade sammen med resten af isen, og fordel forsigtigt et lag hen over hindbærisen. Sættes i fryseren i 2 timer. Resten af hindbærpuréen stilles i køleskabet.

Derefter fordeles hindbærpuréen på parfaiten, hvorefter parfaiten sættes tilbage i fryseren natten over. Lad parfaiten hvile i 5-10 min. før servering. Find resten af hindbærrene frem. Tag parfaiten ud af formen, og skær den i skiver. Serveres med hindbær.