Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold
Indbagt broccoli

Indbagt broccoli

Ingredienser:

  • 450 g hakket svinekød
  • ½ løg (ca. 50 g)
  • 2 æg (ca. 110 g)
  • ½ dl Pofiber (kan udelades – eller erstattes med loppefrøskaller)
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. stødt peber
  • 250 g broccoli (kan fint være fra frost)
  • 100 g italiensk landskinke – svarer til 1 pakke (kan udelades)

Energiindhold

  • 1184 kcal / 4949 kJ
  • Protein: 136 g (47 %)
  • Kulhydrat: 13 g (5 %)
  • Fedt: 64 g (49 %)
  • Kostfibre: 9 g

Sådan gør du:

  • Rør svinekødet sammen med en håndmikser eller et piskeris. Skræl løget og snit det fint (eller kør det i minihakkeren). Rør de snittede løg sammen med æg, Pofiber, salt og peber, og lad det hvile i 30 min. (hvis du har tid).
  • Skær broccolien i 8-10 buketter – undlad stilken. Del kødfarsen i 8-10 stykker.
  • Pak hver broccolibuket ind i en klump kødfars og form den til en kugle/kødbolle. Rul en skive landskinke omkring kødbollen.
  • Gentag processen med resten af broccolibuketterne og bag dem herefter i ovnen i 15 min.

Tips:

  • Brug blomkål i stedet for broccoli – eller en blanding af begge

Udarbejdet af Birgitte Nymann