Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Jordbærsalat med spinat

Ja, det lyder som en lidt pudsig sammenblanding. Men prøv lige!

Jordbærsalat med spinat

  • 2 portioner

Ingredienser:

  • 500 g jordbær (som regel svarer det til 1 bakke)
  • 50 g babyspinat
  • 1 rødløg (ca. 100 g)
  • 50 g pinjekerner

Dressing:

  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk balsamico
  • 1 spsk. vand
  • 1 tsk. sirup
  • ½-1 tsk. soja (smag til)
  • ½ tsk. Sambal Oelek (stærk chilipasta)
  • Smag til med salt

Energiindhold i hele portionen:

611 kcal / 2553 kJ

  • Protein: 13 g (9 %)
  • Kulhydrat: 50 g (34 %)
  • Fedt: 38 g (57 %)
  • Kostfibre: 11 g

Sådan gør du:

Skyl jordbærrene og skær toppen af. Skær jordbærrene ud i både. Vask spinaten og slyng den i salatslynge eller sørg for, at den er dryppet godt af. Skær den i grove stykker. Skræl løget og hak det i små fine tern. Jo mindre tern jo bedre til denne salat. Rist pinjekernerne på panden til de er gyldne. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen. Anret salaten, som du har lyst til og syntes, det ser smukt ud – og hæld dressingen over.

Tips:

Server som tilbehør til fx grillede koteletter eller bøffer. Brug bagte mandler (se opskrift her) i stedet for pinjekerner.

Udarbejdet af Birgitte Nymann