Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Kalkunburger

  • 2-3 portioner

Ingredienser:

  • 400 g kalkunbryst
  • 4 mellemstore tomater (ca. 300 g)
  • 2 løg (ca. 200 g)
  • 4 spsk. olivenolie (ca. 55 g)
  • Salt
  • Peber
  • 2-3 Burgerboller efter frit valg eller vælg brug alternativer som fx broccolibrød (se opskrift her) eller rugbrød.
  • 2 spsk. mayonnaise (ca. 30 g)
  • 50 g spidskål

Energiindhold i hele portionen (minus burgerboller):

1331 kcal / 5563 kJ

  • Protein: 101 g (31 %)
  • Kulhydrat: 31 g (10 %)
  • Fedt: 86 g (59 %)
  • Kostfibre: 9 g

Sådan gør du:

Skær kalkunbrystet i tynde strimler. Skær tomater og løg i tynde skiver (gerne hele skiver skåret på tværs igennem løg og tomater). Miks med olie, lidt salt og peber og stil i køleskabet i en minimum en time. Kom det hele i en grillbakke (foliebakke) og stil den på en varm grill i ca. 30 min. Varm burgerbollerne på grillen. Smør mayonnaise på hver sin halvdel af burgerbollen eller brødskiverne. Snit spidskålen fint. Og læg den på den ene halvdel af burgerbollen. Placér kalkunbrystblandingen ovenpå og luk burgeren.

Tips:

Server evt. med en salat ved siden af - fx jordbærsalat (se opksrift her) eller Sund Slaw (se opskrift her). Du kan også komme Sund Slaw i burgerbollen i stedet for spidskål og mayonnaise.

Udarbejdet af Birgitte Nymann