Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Kødboller med kartoffellåg

  • Til 4-6 portioner/personer

  • Tilberedningstid: ca. 75 min.  

Ingredienser:

  • 1 kg kartofler
  • Havsalt
  • 1 baguette
  • • 500 g blandet fars
  • • 2 spsk. rasp
  • • 1 frisk landæg
  • Sort peber
  • 2-3 spsk. solsikkeolie
  • 1 Glas tomatsauce (400 ml)
  • 100 g syrnet fløde
  • 70 g et gratineringsost

Energiindhold:

Ved 6 portioner pr. portion:

ca. 585 kcal/2452 kJ

  • Protein: 26 g
  • Fedt: 32 g
  • Kulhydrater: 42 g

Sådan gør du:

Kartoflerne skrælles, skæres i grove tern, og koges bløde i kogende saltet vand i ca. 25 min. Brødet overhældes med varmt vand og opblødes en smule. Derefter trykkes vandet ud, og brødet blandes sammen med fars, mel og æg, og der krydres med salt og peber. Form små farsboller, og steg dem sprøde hele vejen rundt i den varme olie. Lad dem tørre grundigt på et stykke køkkenrulle. Hæld tomatsaucen i et ovnfast fad, fordel kødbollerne heri.

Hæld vandet fra kartoflerne, lad dem tørre, mos dem fint med syrnet fløde, og smag til med salt og peber. Smøres oven på kødbollerne, drysses med ost, og stilles køligt og tildækket. Forvarm ovnen til 200° C, bag retten i 30-40 min., indtil skorpen er sprød.