Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Kylling med honningglasur og rabarber

Kylling med honningglasur og rabarber

  • Til 4 portioner

Ingredienser:

  • 2 kyllinger (á 1150 g)
  • 1 kg kartofler
  • 500 g rabarber
  • 1 appelsin
  • ½ dl appelsinsaft
  • 3 bundter porrer
  • 2 spsk. honning
  • 1-2 spsk brunt rørsukker
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du:

Kyllingerne rengøres og krydres med salt og peber. Halver appelsinen og kom en halv appelsin ind i hver kylling. Sæt kyllingerne ved siden af hinanden på en bradepande med brystet nedad og steg dem i en forvarmet ovn ved 220°C i 15 minutter. Skræl i mellemtiden kartoflerne, skær dem i både. Vend kyllingerne og fordel kartoflerne omkring kyllingerne, krydres med salt og peber og dryppes med appelsinsaft henover. Skru ovnen ned på 200°C og steg videre i ca. 45 minutter. Skræl rabarberne, rengør porrerne og skær begge dele i 3 cm lange stykker. Bland rabarberstykkerne med sukker. Bland rabarber- og porrestykker i mellem kartoflerne ca. 20 minutter før kyllingerne er færdige og hæld saft fra bradepanden over. Honning røres op med 2 spsk. vand og  kyllingerne pensles med blandingen ca. 5 minutter før de er færdige. Halver kyllingerne og server dem med rabarber- og kartoffelblandingen.