Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Kylling- og karrysuppe

I denne ret komplementerer de forskellige ingredienser hinanden perfekt, og så er det en nem måde at få masser af grøntsager på – uden rigtig at opdage det. De børn, jeg kender, elsker suppen, og de voksne, der ikke normalt er til sunde supper, slubrer denne i sig.

Kylling- og karrysuppe

  • 6-8 portioner
  • Tilberedning: 30 min.

Ingredienser:

  • 4 store gulerødder
  • ½ blomkålshoved
  • 2 mellemstore løg
  • 1 spsk smør
  • 450 g kyllingebryster (kog ekstra kylling, så du har til kyllingesalat i morgen – se opskrift her)
  • 3 spsk karry
  • 2 bouillonterninger
  • 1,5 l vand
  • 2 porrer
  • En håndfuld rosiner
  • 3-4 spsk fløde (kan udelades)
  • Salt

Sådan gør du:

Skær kyllingebrysterne i mindre stykker. Snit gulerødder, blomkål og løg i små stykker. Varm smørret i en gryde, hæld karryen i og svits den i smørret i 30 sek. Tilsæt da de snittede grøntsager og steg dem i karrysmørret i et par minutter. Tilsæt vand og bouillon og bring det hele i kog. Når vandet koger, tilsættes kyllingekødet, og det hele koger i 20 min. Imens suppen koger, snittes porrerne i tynde skiver. Kyllingekødet tages op efter 20 min. og lægges derefter på et skærebræt. Blend grøntsagssuppen grundigt med en stavblender - har du ikke en stavblender, så kan du blende i en almindelig blender. Tilsæt nu rosiner, snittede porrer og fløde og lad det koge i 1-2 min. Imens skæres kødet i tern. Smag suppen til med salt og kom kyllingeternene i suppen eller spis dem ved siden af.

Tips:

Uden fløde er suppen ret fedtfattig, men fløden gør suppen mere mættende. Fedtfattige måltider mætter ikke lige så godt som måltider med fedt. Det betyder dog ikke, at måltider med ekstra meget fløde, smør eller andre typer af fedt mætter mere. Men fedt i mindre mængder giver mæthed, smag og bedre blodsukker. Er fløde og smør ikke usundt? NEJ! Ikke når du får det i mængder, der er afmålte og tilpassede. Fløde og smør kan til gengæld gøre forskellen for, om du bliver mæt og ikke mindst tilfredsstillet. Jamen, man kan da ikke tabe sig, hvis man spiser fløde og smør? Jo, man kan. Alle, jeg arbejder med, spiser fløde og smør som en del af deres slankekost. De fleste undrer sig til at begynde med, men hurtigt kan de se, at vægttabet nærmest går hurtigere, når der er fløde og smør i kosten. Det skyldes nemlig, at man nemmere bliver tilfredsstillet, når maden indeholder fedt, og specielt fløde og smør er gode smagsgivere. Men husk, at det skal være i mindre mængder og ikke en fløde-smør-suppe – for så er det klart, at sidebenene tager imod.

Udarbejdet af Birgitte Nymann