Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Kyllingelår med appelsin-mandel marinade

Kyllingelår med appelsin-mandel marinade
  • Til 4-5 portioner
  • Tilberedningstid: ca. 50 minutter (plus tid til marinering)

Ingredienser:

  • 1100 g kyllingelår med rygben (4-5 stk.)
  • 30 g mandler
  • 2 spsk. appelsinmarmelade
  • 2 tsk. sojasauce
  • 2 spsk. appelsinjuice
  • 1 stk. ingefær (ca. 10g)
  • Havsalt
  • Peber
  • Solsikkeolie
  • Desuden: En alugrillbakke

Energiindhold:

Ved 5 portioner pr. portion:
ca. 274 kcal/1146 kJ,

  • Protein: 27 g
  • Fedt: 13 g
  • Kulhydrat: 8 g

Sådan gør du:

Kyllingelårene duppes tørre og lidt af skindet løsnes forsigtigt. Mandlerne males og blandes med marmelade, sojasauce og appelsinsaft. Skræl ingefær, hak det fint og bland det i. Smag til med salt og peber. 1 spsk. af marinaden fordeles under skindet på kyllingelårene og resten smøres på lårene. Lad dem trække tildækket i 1-2 timer eller natten over i køleskabet.

Inden de grilles, duppes overskydende marinade af, og lårene saltes let og pensles med lidt olie. Læg dem i en alugrillbakke med god afstand til gløderne og lad dem stege i 25-30 minutter. Lårene penslet jævnligt med olie, og vendes ofte.