Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Laks i savoykål

Laks i savoykål

  • 4 portioner

Ingredienser:

  • 4 vildlaksefileter
  • 1 stor savoykål
  • 2 appelsiner
  • 4 skiver røget laks (100 g)
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dl bouillon
  • 2 spsk smør
  • 2 dl fløde
  • 200 g ris
  • Muskat
  • Havsalt
  • Peber
  • Herudover: tandstikker i træ

 

Sådan gør du:

Tø laksefileterne op. Rengør savoykålen. Pil 8 store blade af, den midterste ribbe fjernes og bladene blancheres i kogende saltvand i ca. 3 min. indtil de er bøjelige. Hæld vandet fra, overhæld med koldt vand og dup dem tørre. Den resterende kål skæres i strimler (fjern evt. midterribben). Appelsinerne skrælles så tykt, at også den hvide hinde fjernes. Skær dem ud i fileter. Dup laksen tør og krydr med salt og peber. Læg 2 blade savoykål, så de overlapper hinanden, læg herpå 1 laksefilet, et par appelsinfileter og 1 skive røget laks. Fold savoykålen til en pakke, og luk med en trætandstik.

Pakkerne lægges i et smurt ildfast fad. Bland 0,5 dl vin med bouillon og hæld ved. Tilbered laksen i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 25 min. Overhæld laksen med stegeskyen et par gange. Strimlerne af savoykål steges i varmt smør. Den resterende vin og fløden hældes ved, og det hele krydres med salt, peber og muskat. Lad retten simre under låg i 10-12 min. og smag til. I mellemtiden koges ris efter anvisningen på pakken. Anret laks i savoykål med grøntsager og ris.