Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Pære-brombær-marmelade med lavendel

Pære-brombær-marmelade med lavendel

  • Til 5 glas á 250 ml
  • Tilberedningstid: ca. 35 min. (plus ventetid og nedkøling)

Ingredienser:

  • 1 kg pærer
  • 250 g brombær
  • 500 g syltesukker i forholdet 2:1
  • 1 tsk. tørrede lavendelblomster
  • Evt. tørrede lavendelstængler til pynt

Energifordeling/pris:

Pr. glas ved 5 sylteglas:

Ca. 524 kcal/2215 kJ

  • Protein: 2 g
  • Fedt: 1 g
  • Kulhydrater: 123 g

Sådan gør du:

Skræl og halvér pærerne. Fjern kernehuset, og skær pærerne i små tern. Rens og skyl brombærrene, og dup dem tørre. Bland brombærrene sammen med pæreternene. Afvej 1 kg af frugtblandingen, og kom det i en høj gryde. Tilsæt syltesukkeret, og lad blandingen trække tildækket i 3-4 timer. Kom herefter lavendelen i frugtblandingen, og bring massen i kog, mens du af og til rører i den. Blandingen skal til sidst bulderkoge i 3 minutter under konstant omrøring.

Hæld straks den færdige marmelade op til randen af helt rene, skoldede sylteglas. Luk glassene tæt, og lad marmeladen køle ned. Pynt eventuelt sylteglassene med tørrede lavendelstængler.