Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold
Pæretærte uden mel/gluten

Pæretærte uden mel/gluten

  •  6 portioner

Ingredienser:

Bund:

  • 200 g pekannødder (eller anden type nødder)
  • 120 g dadler
  • 10 g smør eller 1 spsk. af den fede del af kokosmælk
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. vaniljesukker

Fyld:

  • 2 pærer (ca. 200 g)
  • 1 spsk. lynghonning (ca. 20 g)
  • 1 lime
  • 1 tsk. kanel
  • Cremefraiche eller flødeskum efter behag.

Energiindhold:

2026 kcal/8469 kJ
Protein: 32 g (6 %)
Kulhydrat: 154 g (31 %)
Fedt: 138 g (63 %)
Kostfibre: 26 g

Sådan gør du:

  • Blend pekannødderne. Tilsæt dadler, smør, salt og vaniljesukker og blend, til det formes som en dej (formes det ikke til en dej, så kom 1-2 dadler mere i).´
  • Fordel dejen i en tærteform ved at bruge hænderne til at presse massen ud i bunden og op ad siderne. Gem en smule dej til at drysse ud over æblerne senere. Prik huller i bunden med en gaffel.
  • Bag bunden i 15 min. ved 175 grader.
  • Skyl pærerne og skær dem i tynde skiver (du behøver ikke skrælle dem).
  • Rør honning, saften af limen og kanel sammen. Vend pæreskiverne i honningblandingen og fordel pæreskiverne på tærtebunden. Smuldr resten af dejen over pærerne, inden du sætter tærten i ovnen.
  • Bag tærten i 15-20 min. ved 180 grader. Lad tærten køle af, før du serverer den. Servér med en klat cremefraiche til eller flødeskum på toppen.

Tips fra Birgitte Nymann:

  • Brug æbler i stedet for pærer
  • Brug tropiske frugter som ananas og fersken i stedet for pærer.