Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Pissaladiére (Løgtærte fra Sydfrankrig)

Pissaladiére (Løgtærte fra Sydfrankrig)

Pissaladiére er en klassiker fra det skønne Provence i Sydfrankrig. Pissaladiére er en fransk version af den italienske pizza. Nyd denne skønne tærte alene eller i selskab med dine gæster.

  • Til 20 portioner
  • Tilberedningstid: ca. 90 minutter (+ hævetid).

Ingredienser:

  • 300 g hvedemel
  • Salt
  • 21 g frisk gær
  • 60 ml olivenolie
  • 6 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. smør
  • 1 pakke purerede tomater (500 ml)
  • Peber
  • 1 spsk. sukker
  • 1-2 tsk. oregano
  • Mel til udrulning af dejen
  • 50 g sorte oliven (uden sten)
  • 1 glas ansjosfileter (i olie, 50 g drænet vægt)
  • Desuden: Bagepapir.

Energiindhold:

Pr. portion ved 20 portioner):

Ca. 148 kcal / 617 kJ,

  • Protein: 3 g
  • Fedt: 7 g
  • Kulhydrat: 18 g

Sådan gør du:

Bland melet med ¼ tsk. salt. Opløs gæren i 150 ml lunkent vand, bland det med olien og melet og ælt det til en glat dej. Lad dejen hæve i ca. 1 time et varmt sted til dobbelt størrelse. Skræl løg og hvidløg, skær løgene i fine strimler og hak hvidløget fint. Svits løg og hvidløg i lidt smør, til de er gyldne. Tilsæt tomater, krydr med salt, peber, sukker og oregano og lad det småkoge ved svag varme i ca. 15 minutter. Ælt dejen én gang til, rul den ud og læg den på en bageplade belagt med bagepapir. Lad olivenerne og ansjosfileterne dryppe godt af og halver ansjosfileterne. Fordel løgblandingen på dejen, læg herefter ansjosfilterne på i form af et gitter og læg én oliven i hvert kvadrat. Bag tærten i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 30 minutter. Skær den i stykker. Kan serveres både varm og kold.