Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold
Prøv det orientalske køkken

Det orientalske køkken | Opskrifter på orientalsk mad

Det orientalske køkken er mad inspireret fra dele af Mellemøsten og fjerne dele af Asien. Opdag Orienten med spændende, orientalske opskrifter, og oplev det orientalske stemning i dit køkken. Du kan både finde opskrifter, du kan nyde til morgenmad, frokost og aftensmad. Du kan også se andre opskrifter lige her.

Prøv det orientalske køkken

Baklava

Baklava er meget sødt bagværk, der er udbredte i mange mellemøstlige og balkanske nationers køkkener. Baklava er en national kage i mange mellemøstelige lande.
Falafel

Falafel

En falafel er en slags stegt vegetarisk frikadelle der er meget udbredt i Mellemøsten. Den laves som regel af  kikærter. Falafler er en meget populær form for fastfood i den østlige del af den arabiske verden.
Hummus i flere varianter

Hummus med varianter

Hummus er en klassisk forret og snack fra Mellemøsten bestående primært af kikærtpuré med varierende tilbehør.
Hvid bønnesalat

Hvid bønnesalat

Prøv det orientalske køkken

Imam Bayildi (fyldte auberginer)

İmambayıldı er en ret fra det tyrkiske køkken, som også er populær i Grækenland. Hovedingrediensen er aubergine, der udhules og fyldes med en sauce bestående af tomat, løg, hvidløg, aubergine og ikke mindst store mængder olivenolie.
Lahmacun

Lahmacun (pizza med hakkekød)

Lahmacun er Tyrkiets helt egen udgave af Pizza og en poplær ret I Tyrkiet.
Lammeköfte

Lammeköfte med fåreostcreme

Pide med spinat

Pide med spinat

Pide er en speciel form for tyrkisk brød, men også en form for pizza. Den originale pide består i al sin enkelthed af bund (pizzabund) med forskellige former for fyld.
Fyldte vinblade

Fyldte vinblade

Sigara börek med fåreost og oliven

Sigara börek med fåreost og oliven

Sigara börek er filodej rullet sammen i små ”cigarer” fyldt med ost og i nogle tilfælde krydderurter. Sigara Börek er en velsmagende forret, som kan bestilles som en forret på de fleste tyrkiske restauranter .
Squashfrikadeller

Squashfrikadeller med stærk tomatsauce