Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Rullet svinefilet med salsa verde

Rullet svinefilet med salsa verde
  • Til 4-6 portioner
  • Tilberedningstid: ca. 60 min.

Ingredienser:

  • 1 potte persille
  • 1/2 potte basilikum
  • 1 spsk. (afdryppede)
  • 2 spsk. ital. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • Havsalt
  • Sort peber
  • ca. 1 tsk. citronsaft
  • 1 svinefilet (ca. 600 g) 04430
  • Derudover: kødnåle af træ, grillbakke, stanniol

Energiinhold

Ved 6 portioner pr. portion:
ca. 215 kcal/901 kJ,

  • Protein: 21 g
  • Fedt: 12 g
  • Kulhydrater: 2 g

Sådan gør du:

Pluk, skyl og tør persille- og basilikumbladene forsigtigt, og purér dem sammen med kapers og olie. Pil hvidløgsfeddet, og purér det kortvarigt med, hvorefter denne salsa verde smages til med salt, peber og citronsaft.

Svinefileten skylles, duppes tør og skæres fri for sener, hvorefter den skæres over på midten i to ca. lige store stykker. Skær ca. halvvejs ned i midten af hvert stykke uden at skære fileten igennem. Skær forsigtigt ud til begge sider fra midten, så du opnår to store, flade stykker kød. Krydr med salt og peber på begge sider, smør med salsa verde, og rul kødet sammen. Rullerne lukkes med kødnåle af træ.

Filetrullerne steges på alle sider på den varme grill i 6-8 min. Herefter lægges rullerne på en grillbakke eller yderst på grillristen steges langsomt videre ved middel varme i 18-20 min. Rullerne tages af grillen, pakkes ind i stanniol og trækker i 5-10 min., hvorefter de skæres i skiver. Serveres med salat.