Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Spidskålssuppe

spidskålssuppe

  • 4-6 personer
  • Tilberedning: ca. 30 min.

Ingredienser:

  • 1 stor gulerod (ca. 180 g)
  • 250 g blegselleri
  • 1 rød peber
  • 500 g spidskål
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk merian
  • 1,5 l bouillon
  • ½ potte basilikum
  • 150 g creme fraiche
  • Salt og peber

 

Energindhold pr. portion (ved 6 portioner):

  •  Ca. 119 kcal/498 kJ
  • Protein: 2 g
  • Fedt: 9 g
  • Kulhydrater: 5 g

 

Sådan gør du:

Skræl gulerod og selleri. Skyl peber og tag kernerne ud. Gulerod og blegselleri skæres i skiver og peber i terninger. Kålen skylles, firdeles og stokken fjernes. Kålen skæres på tværs i 1 cm tykke skiver. Løg og hvidløg pilles, hakkes og ristes i olie på en pande, til de er klare. Grøntsager tilsættes og rister med et øjeblik. Krydr med merian, salt og peber, hæld bouillon ved og kog op. Lad retten simre under låg i 12-15 min. I mellemtiden plukkes basilikumbladene, hakkes fint og røres med creme fraiche. Basilikumcremen krydres efter behov. Smag suppen til og anret med en klat basilikumcreme.