Prøv noget nyt - Det betaler sig
Hovedindhold

Vi støtter Danske Hospitalsklovne

Lidl har siden 2012 haft et tæt samarbejde med Danske Hospitalsklovne og i foråret 2015 indgik vi i en partnerskabsaftale med Danske Hospitalsklovne, som samtidig gør os til hovedsponsor for organisationen. Den treårige aftale, som også omfatter pantdonationer fra vores kunder betyder, at hospitalsklovnene kan sprede glæde hos endnu flere børn på landets børneafdelinger.

I sommeren 2015 blev der installeret donationsknapper på flaskeautomaterne i samtlige af vores butikker. Lidls kunder få mulighed for at støtte hospitalsklovnene på det nærmeste sygehus, når de afleverer deres flaskepant i Lidl. Ved siden af flaskeautomaterne hænger en plakat som viser lige nøjagtig, hvor pengene bliver sendt hen, samt hvilke hospitalsklovne der hører til på netop den afdeling.

”Hvis kunderne tager godt imod pantknappen, vil donationer herfra sammen med Lidls hovedsponsorat betyde, at vi kan øge antallet af besøg på landets børneafdelinger betydeligt. Dermed vil flere tusind børn årligt kunne se frem til en klovnehånd at holde i. Og så løfter det forhåbentlig også kendskabet til hospitalsklovnene”, siger Kenneth Øhrberg, direktør for Danske Hospitalsklovne.

Vi har valgt at støtte Danske Hospitalsklovne, da deres sag er i tråd med vores værdier, og vi har stor respekt for deres arbejde. Deres fantastiske engagement glæder og berører mange familier og deres indlagte børn.

Vi har løbende aktiviteter i samarbejde med Danske Hospitalsklovne så som det årlige Klovneløb, salg af røde næser op til de Danske Hospitalsklovnes årlige Næsjonaldag og meget meget mere. Læs mere om Danske Hospitalsklovne her.

Danske Hospitalsklovne

Hospitalsklovnenes ypperste opgave er at sprede glæde blandt indlagte børn ved at forvandle landets hospitalsstuer til rum fulde af leg, smil og fantasi. Med brug af humor og nærvær arbejder klovnene med at styrke børnenes selvværd, så de får lettere ved at håndtere deres egen situation. Lidl glæder sig over at være med til at skabe mere opmærksomhed omkring hospitalsklovnenes arbejde. 

Klovneløbet

Klovneløbet er et socialt familieløb, hvor alle som kan kravle, gå, rulle eller løbe, kan være med. Det koster 60 kr. at deltage i et Klovneløb. 48 kr. går direkte til hospitalsklovnenes besøg på børneafdelingen. Lidl er hovedsponsor for Danske Hospitalsklovne og støtter også Klovneløbet. 

Næsjonaldag

Hver dag vækker hospitalsklovne smil og glæde hos indlagte børn. Hos Lidl fejrer vi Næsjonaldagen ved at sælge røde klovnenæser. 1 næse koster 10 kr., hvoraf 8 kr. går til Danske Hospitalsklovne. På den årlige Næsjonaldag opfordrer vi alle til at sprede smil i hele Danmark. Så tag den røde klovnenæse på og spred smilet med kærlighed, kram og humor til venner, familie og kolleger. 

Pantdonation til De Danske Hospitalsklovne

Flaskepant

Som en del af vores partnerskab med Danske Hospitalsklovne, har vi installeret en donationsknap på flaskeautomaterne i alle vores butikker. Det betyder, at du som kunde også har mulighed for at støtte det gode formål, når du afleverer din returpant hos os. Donerer du dine pantpenge i en af vores butikker, går din donation til hospitalsklovnene på det nærmeste sygehus. 

Lidl-kunder donerer 1 mio. kr. til Danske Hospitalsklovne

I Lidl er vi stolte af vores partnerskab med Danske Hospitalsklovne. Som en del af samarbejdet monterede vi sidste år en donationsknap på alle vores flaskeautomater.  Og donationsknappen er blevet brugt flittigt. Samlet set har vi nemlig rundet 1 mio. kroner, som løbende er blevet fordelt lokalt på sygehusene rundt om i landet. Det er med til at sikre, at endnu flere indlagte børn kan få besøg af en hospitalsklovn på landets børneafdelinger.