danger
Denne browser understøttes ikke

Denne browser understøttes ikke

 • Triatlon kræver en masse – både fysisk og psykisk

  Fysikken holder Camilla ved lige på mange forskellige måder: løbeture, træning på crosstrainer og AlterG-maskine, core- og styrketræning, cykling og ikke mindst svømning – og når hun er i Danmark, supplerer hun også med 4 timer om ugen som spinninginstruktør. Med et nyopstartet styrkeprogram og bedre cykelben end nogensinde før, påpeger Camilla, at det ofte er de simple øvelser, der har den største effekt.

  Camillas vindermentalitet er en af hendes stærkeste sider; hun kender nemlig sig selv og sin krop godt nok til at vide, at der stadig er et stykke vej til hendes karrieres toppunkt. For at nå derop væbner Camilla sig med en blanding af tålmodighed og stædighed, og sidste år begyndte hun at gå hos en sportspsykolog, der skal være med til at give hende mentale værktøjer, hun kan bruge til både træning og konkurrencer. Det er vigtigt for Camilla også at følge med sporten rent mentalt – ifølge hende tæller indstillingen nemlig 80%, ift. om man bliver nummer 1 eller 5.

  Det er da også denne stræben efter at blive bedre, der driver hende til at rejse jorden rundt og deltage i konkurrencer og træningslejre – faktisk er Camilla væk fra Danmark mere eller mindre halvdelen af året. Selvom det er hårdt at være væk fra familien, har Camilla deres fulde støtte til at nå sine mål, og de kommer ofte på visit udenbys. Når hun ikke har besøg, socialiserer hun med andre triatleter, og trods det faktum, at de er konkurrenter, har de det fantastisk godt sammen.

 • Træningstips fra Camilla Pedersen
  Træningstips fra Camilla Pedersen

  Træningstips fra Camilla Pedersen

arrow-bold-right-padding
arrow-bold-right-padding
Tip 1 - Hvad er dit mål?

For langt de fleste kan det være godt at opsætte et mål for træningen. Er dit mål en bestemt løbedistance, så er der mange gode træningsprogrammer at hente på nettet. Nogle hvor tid er en faktor, andre hvor det er distancen, der er i fokus. På nettet kan du finde programmer for både begyndere og øvede, dem der ønsker vægttab, og dem der vil træne op til maraton.

arrow-bold-right-padding
arrow-bold-right-padding
Tip 2 - Konkurrér med dig selv!

Har du et løbeur eller en smartphone, der kan tage tid på dig, mens du løber? Så løb den samme rute hver gang, så du lettere kan se, om du bliver bedre. Du kan bedre presse dig selv, så du får lidt ekstra ud af din træning, hvis du løber den samme distance. Skriv dine resultater op, og vær stolt over selv de små fremskridt. For nogen er det meget motiverende med et pulsur, så rekorden i dag bliver målet for i morgen.

arrow-bold-right-padding
arrow-bold-right-padding
Tip 3 - Problemer med at gå sukkerkold eller blive svimmel?

Hvis du oplever, at du bliver dårlig eller får svimmelhed, når du dyrker motion, kan det være, fordi du ikke har drukket eller spist nok.

arrow-bold-right-padding
arrow-bold-right-padding
Tip 4 - Påklædning

Du behøver ikke at tage ud og investere i den store udstyrspakke for at begynde at cykle, men det er vigtigt med noget godt tøj, som du kan holde varmen i uden at overophede – altså åndbart tøj. Et par cykelsko, et par cykelshorts med gode puder til bagdelen, en åndbar, tyk trøje til de danske landeveje – gerne med svedtransporterende lag – samt et par gode handsker, der sikrer grebet om styret! Så er du klar – når du selvfølgelig har spændt hjelmen!

arrow-bold-right-padding
arrow-bold-right-padding
Tip 5 - Væske

Når jeg er i gang med at træne, skal jeg selvfølgelig have vand, da væskebalancen er vigtig. Sørg for at drikke masser af vand en hel del timer før du skal træne, så kroppen når at optage væsken. En dag uden træning drikker jeg 2,5-3 liter vand – og gerne 1 liter mere, hvis jeg træner moderat eller hårdt. Det kan være en god idé altid at have en drikkedunk eller to i køleren og tasken, så du let kan se, hvor meget du har drukket.

arrow-bold-right-padding
arrow-bold-right-padding
Tip 6 - Træningsniveau

Pas på med at starte for hårdt ud, da du kan risikere at få skader eller miste motivationen. Sæt mål, der presser dig, men ikke nogen, du har for svært ved at opnå. Hellere føle succes. De, der kommer op fra sofaen og kommer afsted, har allerede vundet over den udgave af dem selv, der blev siddende.

arrow-bold-right-padding
arrow-bold-right-padding
Tip 7 - Intervalløb

Om du er begynder eller garvet løber, kan du få meget ud af at løbe intervaller. Det udfordrer din kondition, og samtidig får det hurtigt hjertet til at pumpe og sveden frem på panden. Men husk at varme op inden!

arrow-bold-right-padding
arrow-bold-right-padding
Tip 8 - Træn sammen med nogen

Det hjælper på motivationen at mødes med andre og træne. Uanset om det er en cykel- eller løbetur i parken. Har du en aftale med andre, er der større sandsynlighed for, at du kommer afsted – og at de gør! Win-win!