TOUR DE KIDS

Tour de Kids er Danmarks største cykelløb for børn i alderen 3-10 år. Cykelløbet er en tilbagevendende årlig begivenhed, som i 2019 finder sted i 6 danske byer, der hver især skiftes til at være vært henover sommeren.

Tour de Kids er et samarbejde mellem Børneulykkesfonden, DGI og JCP Event. Al salg af startnumre går ubeskåret til Børneulykkesfonden for bl.a. at fremme fondens arbejde med at øge børnesikkerheden i Danmark og nedbringe antallet af børneulykker i trafikken.

Løbesteder

LokationDato
Viborg29. juni
Randers17. august
Bornholm24. august
Herning31. august
Aabenraa7. september
Middelfart28. september

 

SIKKERHED PÅ CYKLEN

For at mindske antallet af ulykker i trafikken er der flere ting, voksne og børn kan gøre aktivt. Se tre gode råd nedenfor og læs mere om sikkerhed på www.børneulykkesfonden.dk.

  • Lær at cykle

    Før vi slipper vores børn løs i trafikken, er det vigtigt at lære dem at cykle sikkert. Træn så meget som muligt, gerne i et lukket område i første omgang - og senere ude i trafikken. Det er en god idé at træne balance på fx en løbecykel, lære at dreje, stoppe og at kigge sig for. Når barnet mestrer at cykle, er det tid til at lære at give tegn, så sikkerheden øges for barnet og de øvrige trafikanter.

  • Husk hjelm

    En cykelhjelm beskytter hovedet, reducerer skader og kan i enkelte tilfælde betyde forskellen på liv og død.

  • Bliv set

    I trafikken er der mange mennesker, cykler og biler, som bevæger sig samtidigt. Det gælder derfor om at blive set og skille sig ud – også i dagslys. Cykel derfor altid med farverigt tøj, udstyr samt godkendte reflekser og lygter, når det er mørkt.

HJÆLP TIL MADPAKKEN, ELLER ENERGI TIL TUREN?