danger
Denne browser understøttes ikke

Denne browser understøttes ikke

 • Europas grønneste dagligvarebutik
  Europas grønneste dagligvarebutik

  Europas grønneste dagligvarebutik

  I Lidl tester og udvikler vi konstant nye løsninger, når det gælder fremtidens måder at drive og bygge dagligvarebutikker. Derfor var det med stolthed at vi d. 22 januar 2015 kunne slå dørene op til Europas grønneste dagligvarebutik. Butikken på Sjælør Boulevard i Valby i København er bygget efter bæredygtige principper, hvor nyeste teknologi og innovative løsninger er i højsædet.

  Således er vores ressourceforbrug kraftigt reduceret gennem bl.a. genbrug, miljøhensyn, energibesparelser, mindre CO2 - udledning og meget mere. Vores energi- og miljørigtige butik fungerer som testbutik, hvor vi opsamler viden og erfaringer, som vi kan videreføre til vores eksisterende og kommende butikker. Byggeriet er blevet revideret af COWI og udført i samarbejde med Ingeniørfirmaet Ørtoft.

 • Grønne transportløsninger
  Grønne transportløsninger

  Grønne transportløsninger

  Vi leverer hver dag friske varer ud til samtlige af vores butikker rundt om i Danmark. Det er derfor essentielt at vi udvikler initiativer som kan reducere brændstofforbruget og dermed CO2 – udledningen.

  Lastbilerne bliver løbende udskiftet til den nyeste  EUR 6 diesel motor og lever op til de skærpede krav inden for emissioner af skadelige luftarter og partikler.

  Samtidig kører vi med fulde læs, så vi holder transportaktiviteterne på et minimum. Derudover tester og udvikler vi grønne transportløsninger såsom vores CO2-neutrale biogascertificerede gaslastbil.

 • Affald med muligheder
  Affald med muligheder

  Affald med muligheder

  Hos Lidl anser vi affald som en ressource, der gør gavn og ikke blot skal afskaffes. Derfor sørger vi for at alt vores affald sorteres og videredistribueres. 89% af affaldet genanvendes i samarbejde med renovatører og lokale affaldsselskaber.

  Den største del går til brændsel til energi og varme, og en stadig større mængde genanvendes til biogas mens andet leveres til foderindustrien. Vores ambition er, at sorteringen optimeres yderligere, så en stadigt større del af det organiske affald bliver sorteret optimalt og kan indgå i produktionen af biogas.