danger
Denne browser understøttes ikke

Denne browser understøttes ikke

 • Europas grønneste dagligvarebutik
  Europas grønneste dagligvarebutik

  Europas grønneste dagligvarebutik

  I Lidl tester og udvikler vi konstant nye løsninger, når det gælder fremtidens måder at drive og bygge dagligvarebutikker. Derfor var det med stolthed at vi d. 22 januar 2015 kunne slå dørene op til Europas grønneste dagligvarebutik. Butikken på Sjælør Boulevard i Valby i København er bygget efter bæredygtige principper, hvor nyeste teknologi og innovative løsninger er i højsædet.

  Således er vores ressourceforbrug kraftigt reduceret gennem bl.a. genbrug, miljøhensyn, energibesparelser, mindre CO2 - udledning og meget mere. Vores energi- og miljørigtige butik fungerer som testbutik, hvor vi opsamler viden og erfaringer, som vi kan videreføre til vores eksisterende og kommende butikker. Byggeriet er blevet revideret af COWI og udført i samarbejde med Ingeniørfirmaet Ørtoft.

 • Plastikstrategi hos Lidl
  Plastikstrategi hos Lidl

  Vores Plaststrategi

  Vores plaststrategi er seneste tiltag i vores bestræbelser på at have en positiv indvirkning på miljø og samfund og give vores kunder flere muligheder for at tage miljøbevidste valg, når de handler i vores butikker.

  Målene for 2025 omfatter blandt andet, at vi forpligter os til at mindske det overordnede forbrug af plastikemballage med 20 %, at udskifte 100 % af plastikemballagen med mere miljørigtige og genanvendelige materialer, samt at erstatte alle nuværende frugt og grønt-poser med mere miljørigtige alternativer.

  Du kan læse meget mere om vores plaststrategi her.
   

 • Grønne mælkekartoner hos Lidl
  Grønne mælkekartoner hos Lidl

  Grønne mælkekartoner

  Lidls mælkekartoner til det danske marked bliver produceret af Elopak til vores jyske mejerier og Tetra Pak til vores sjællandske mejeri.

  Tetra Pak bruger en separat beholder med biobaseret plast. Denne metode kaldes ”physical segregations”. Elopak gør brug af en stor beholder med både oliebaseret og biobaseret plast, det såkaldte mass balance principle.

  For Elopak kan CO2-besparelsen ikke ses på den enkelte karton, men fordelt ud på alle deres kartoner. Dette skyldes, at der bliver blandet en given mængde bioplast sammen med den traditionelle plast. Det betyder at alle danske Lidl-kartoner kan indeholde fornybar plast. Men kun ved køb af vores konventionelle mælk bidrager man positivt til miljøet – for jo mere der sælges af netop denne mælk, jo større kvoter af bioplast fyldes der i den store beholder.

  Det kan virke langhåret, men begge principper giver de samme grønne fordele.
   

 • Grønne transportløsninger
  Grønne transportløsninger

  Grønne transportløsninger

  Vi leverer hver dag friske varer ud til samtlige af vores butikker rundt om i Danmark. Det er derfor essentielt at vi udvikler initiativer som kan reducere brændstofforbruget og dermed CO2 – udledningen.

  Lastbilerne bliver løbende udskiftet til den nyeste  EUR 6 diesel motor og lever op til de skærpede krav inden for emissioner af skadelige luftarter og partikler.

  Samtidig kører vi med fulde læs, så vi holder transportaktiviteterne på et minimum. Derudover tester og udvikler vi grønne transportløsninger såsom vores CO2-neutrale biogascertificerede gaslastbil.

 • Affald med muligheder
  Affald med muligheder

  Affald med muligheder

  Hos Lidl anser vi affald som en ressource, der gør gavn og ikke blot skal afskaffes. Derfor sørger vi for at alt vores affald sorteres og videredistribueres. 89% af affaldet genanvendes i samarbejde med renovatører og lokale affaldsselskaber.

  Den største del går til brændsel til energi og varme, og en stadig større mængde genanvendes til biogas mens andet leveres til foderindustrien. Vores ambition er, at sorteringen optimeres yderligere, så en stadigt større del af det organiske affald bliver sorteret optimalt og kan indgå i produktionen af biogas.

 • I front på effektiv energi

  Spar på energien det hører vi ofte. Og nu har vi bevis for, vi har helt styr på energiforbruget. 
  Vores 110 butikker, 2 logistikcentre og hovedkvarteret er blevet ISO-certificeret i effektiv energi, og den ressourcebevidste udnyttelse af energi – der er til gavn for både butikker, kunder og miljøet – er en bedrift, som vi kan være stolte af.

  ”Jeg er meget stolt over vores ISO 50001-certificering, som vi modtog den 17. november 2017. Vi har arbejdet målrettet på at få denne certificering siden 2016, og med en relativ ny butiksflåde, kræver det alligevel lidt at energioptimere i en grad, så godkendelsen kom i hus”, siger en glad udviklings- og ejendomsdirektør for Lidl Danmark, Mads T. Nielsen. Han tilføjer:
  ”Vi bygger mange butikker i disse år, og med certificeringen her sørger vi for, at det bliver gjort på den mest bæredygtige måde. Den er et redskab til, at vi hele tiden systematisk kan gennemtænke vores energiforbrug og -optimering”.

  Hvad er ISO 50001?  
   
  ISO 50001 er en certificering inden for energiledelse, som bidrager til, at vi bliver opmærksomme på vores energiforbrug og giver derved mulighed for optimering og besparelse.
  Det giver nemlig god mening, både økonomisk og miljømæssigt.

  Hvorfor skal vi være energibevidste?

  Ved at tage ansvar for energieffektiviteten kan vi spare penge og hjælpe med at tackle klimaforandringer. På den måde tager vi som virksomhed ansvar for brugen af ressourcer.