Master of Wine Richard Bampfield

Richard Bampfield har arbejdet med vin i mere end 30 år og er én af kun 390 personer i verden, der har ret til at kalde sig Master of Wine.* En titel som han har haft i 29 år!

Siden han i 1990 fik titlen, har han arbejdet med alle facetter indenfor vinverdenen - lige fra at passe og pleje druerne på marken til vinificering og markedsføring.

Samtidigt har han i over 10 år samarbejdet med Lidl og delt ud af sin viden om vin til Lidl-kunder i flere forskellige europæiske lande, ligesom han har hjulpet kunderne til at få den bedste kvalitet til den bedste pris.

Hans arbejde i dag består af at afholde foredrag i bl.a. Frankrig, Californien og Sydamerika, samtidig med at han, i sit virke som Master of Wine, altid arbejder intenst på at holde sig opdateret om den nyeste viden indenfor vin.

Nu starter Lidl Danmark også et samarbejde med Richard Bampfield, så du nu kan nyde godt af hans ekspertise. Om sit samarbejde med Lidl Danmark udtaler Richard Bampfield:

"I first visited Denmark in the early 1990’s and it is remarkable to see how the wine culture has evolved since then; wine consumption is a common feature of popular lifestyle and the country offers one of the most diverse wine offerings in the world.
I am excited to start working with Lidl DK and Denmark’s many wine drinkers; and to show that good quality can be found at low prices and that real value can be found at all price levels."

*Læs mere her www.mastersofwine.org 

En guide til at forstå 100 pointsystemet

Vine vurderes på absolut skala, uden at prisen er kendt, for den der smager. Det betyder, at prisen ikke kan tages i betragtning, og hver vin vurderes udelukkende ud fra sine egenskaber som vin. Uden prisbetinget betragtning, er det muligt for en billigere vin at opnå en høj score og for en dyrere vin, at blive vurderet skuffende lavt. Fordelen ved denne metode er, at når score og pris efterfølgende sammenholdes, er det let for kunden at vurdere, hvor værdien i virkeligheden ligger.

Vin

God vin til maden

Er der to ting, der hører sammen, så er det god mad og god vin.

Men uanset etiketten med de korrekte vine til forskellige typer af mad, afhænger den rette vin dog altid af den person, der skal drikke vinen og spise maden. Vi har derfor et bredt udvalg af mange forskellige vine, som helt sikkert passer til lige netop dit behov. Når du har fundet den helt rigtige vin, er du velkommen til at gå på opdagelse i vores smagfulde opskriftsunivers, hvor du finder inspiration til både aftensmaden, frokosten og desserten.

Udvalgte favoritter

Oste- og vinfolder

Rødvin, hvidvin eller mousserende vin til osten? Det er populært med ost til desserten, men hvilken vin skal du drikke til? Bliv inspireret af vores oste- og vinfolder her, hvor vi har sammensat et udvalg af vores vine og oste.

Bliv inspireret

 

 

Når man skal matche vin og ost, er tre ting vigtige: tekstur, og hvor cremet og kraftig i smagen osten er. Først og fremmest ønsker vi en vin, der renser ganen mellem de forskellige stykker ost, så ganen er frisk igen og klar til mere ost.

Richard Bampfield giver her en guide til at sammensætte den perfekte vin med den rigtige ost.

Nye smagsoplevelser