Denne browser understøttes ikke
For at se hjemmesiden korrekt, benyt en af følgende browsers.Bemærk!Opdater din browser for at optimere din indkøbsoplevelse.
    Brand Navigation
    1. Om Lidl
    2. Compliance
    3. Service og hjælp
    4. Ansvarlighed
    5. Karriere

    Lær at spille padel: tips til at komme i gang

    Padel er velegnet til alle niveauer og aldre og er den perfekte introduktionssport. Med lidt boldføling er det nemt at lære, og det er også velegnet for begyndere til at udvikle en fornemmelse for at håndtere ketcheren. Hurtige rallyer og holdspil gør denne blanding af tennis og squash meget sjov. Lana, professionel padel-spiller og medlem af det tyske landshold, fortæller dig, hvad der gør padel så specielt, og hvorfor du helt sikkert bør prøve denne sport.

    Hvad er padel egentlig?

    Padel, også kendt som padel tennis, er et setback-spil, der spilles i double. Det minder om tennis, men spilles på en mindre bane med vægge. Det særlige ved det: Væggene kan inddrages i spillet og kan derfor bruges enten til at spille tilbage eller til et klogt forsvar. Padel handler derfor ikke kun om dygtighed og teknik, men også om taktik. Alt dette gør spillet dynamisk, spændende og begyndervenligt. Perfekt, hvis du vil udvikle dig hurtigt.

    Hvad gør padel så populært?

    "For mig er motion en af nøglerne til et sundt og tilfredsstillende liv," siger Lana. "Det bringer os ind i øjeblikket, frigiver lykkehormoner - og lader os føle os selv igen. Din egen krop, din egen energi og forbindelsen til andre." Det er præcis, hvad hun finder i padelsport. Padel er legende, dynamisk og socialt - en kombination af teknik, udholdenhed, koordination, holdånd og kommunikation. For Lana betyder padel først og fremmest én ting: livsglæde. Et andet pluspunkt: Padel er godt for sjælen. "Sporten giver mig mental styrke. Den hjælper mig med at klare hovedet, reducere stress og være helt i nuet," siger Lana. Så det er ikke underligt, at padel bliver mere og mere populært i Tyskland - både for begyndere og erfarne atleter.

    Padel vs. tennis: Her er forskellene

    De fleste ved, hvordan tennis fungerer: Der er en bane, som er afgrænset af linjer, og et net, som bolden spilles over. Den grundlæggende struktur og teknik for at spille padel er den samme. Den største forskel er den mindre banestørrelse og de vægge, der kan integreres. Derudover er bolden lidt langsommere i padel, og padelbattet er mindre. Derudover skal serven i tennis spilles over hovedet, mens den i padel spilles fra hofterne. Dette gør det meget lettere for begyndere, så der kan opnås stævner efter kort tid, selv uden erfaring.

    Hvad du skal bruge for at spille padel

    Du behøver ikke dyrt udstyr for at komme i gang med at spille padel. Dette udstyr er nok til at få dig i gang:

    • Padelbat: En padelbat er kompakt, let og har huller - i modsætning til en tennisketcher, som er opstrenget. Det er normalt lavet af kulfiber eller plastik. Konstruktionen gør det også lettere at styre end et tennisketcher.
    • Padel-bolde: Boldene til padel ligner tennisbolde, men er lidt blødere og har mindre tryk, hvilket gør spillet langsommere og mere kontrollerbart.
    • Sportstøj: Det rigtige sportstøj til padel skal være behageligt og åndbart. Du bevæger dig og vil helt sikkert komme til at svede. Det er derfor tilrådeligt at vælge det rigtige tøj.
    • Padel-sko: Selvfølgelig har du ikke brug for ekstra padel-sko. Gode træningssko er helt tilstrækkelige. Du skal sørge for, at de har god stødabsorbering og en skridsikker sål, så du får et godt greb om kunstgræsset med sand.

    Reglerne for at spille padel

    Padelreglerne er nemme at forstå. Ikke desto mindre bør du kende dem før din første kamp. Her er en oversigt over de vigtigste padel-regler:

    Double: Padel spilles normalt som double, dvs. 2 mod 2.

    Point: Point tælles på samme måde som i tennis: 15, 30, 40 og vundet kamp. Der spilles normalt 6 partier. Vinderen skal have en føring på 2 partier.

    Serv: Bolden serves under hofterne og diagonalt ind i modstanderens servefelt. Bolden skal hoppe en gang efter serven, før den rammer muren eller går ud af banen.

    Med væggen: Væggene kan være med i spillet - men behøver ikke at være det. Bolden kan enten spilles direkte over gulvet eller over væggen til modstanderen. Bagvæggene kan også bruges.


    7 tips til at komme i gang med at spille padel

    For at hjælpe dig med at komme hurtigt videre, når du lærer at spille padel, er her de bedste tips til begyndere:

    1. Start med et begynderkursus: Mange padelklubber tilbyder prøvesessioner eller begynderkurser - hvor du kan lære det grundlæggende direkte fra erfarne trænere.
    2. Vær opmærksom på din position: I padel er den rigtige position på banen afgørende. Stå løst, fødderne i skulderbredde, knæene let bøjede - klar til at bevæge sig i alle retninger. Stå ikke for tæt på nettet eller for langt tilbage - en god mellemting giver dig fleksibilitet.
    3. Brug muren til din fordel: Muren er din ven - lær at bruge den på en taktisk klog måde. Det hjælper dig ikke kun i forsvaret, men åbner også op for nye træk.
    4. Spil roligt og kontrolleret: Især i begyndelsen hjælper det ikke at lægge for meget kraft i dine slag. Målet er kontrol, ikke kraft.
    5. Træn dine reflekser: Padel er hurtigt - med lidt øvelse vil du mærke, hvordan din reaktionstid øges.
    6. Kommuniker med din makker: Du spiller double - tal med din makker om, hvem der tager hvilken bold. Det sparer energi og sikrer bedre holdspil.
    7. Bliv ved - fokus er på sjov: indlæringskurven er stejl. Bliv ved med det regelmæssigt, så kommer fremskridtene (og det næste niveau) næsten automatisk.

    Konklusion: Det er bare sjovt at lære at spille padel

    Uanset om du er aktiv eller lige er begyndt, er padel den perfekte sport til at kombinere fitness, sjov og holdånd. Reglerne er enkle, spillet er dynamisk, og du kan komme i gang uden nogen form for forkundskaber. Og det bedste af det hele er, at du næsten ikke behøver noget udstyr og kan komme i gang med det samme.

    Så tag en ketsjer, prøv det - og opdag selv, hvor sjovt det er at spille padel!

    Profil af padelekspert Lana

    Navn: Lana Büttner

    Alder: 33 år

    Profession: Funktionel sundhedscoach, konkurrenceatlet, national padel-spiller

    Sportslige kvalifikationer:

    • Tidligere tennisspiller
    • Padel-landsholdsspiller for det tyske landshold
    • Holistisk træning for at blive Functional Health Coach

    Det er det, der gør Lana til noget særligt: Lana elsker at ledsage mennesker holistisk på deres vej mod bedre sundhed, velvære og præstationer. Samtidig udlever hun sin passion for padel, træner intensivt og spiller på det tyske padel-landshold.