Banner

Gluten- og laktosefri

Laktose- og glutenfri produkter


Har du glutenallergi, eller er du laktoseintolerant, så tag i Lidl, hvor vi altid tilbyder et udvalg af både laktosefri produkter og glutenfri produkter. Se aktuelle tilbud her

Text And Image Section


Hvad er glutenfrie produkter?

Gluten er en samlet betegnelse for en proteinfraktion, som er at finde i hvede, rug, byg og tildels havre. I Lidl finder du en lang række kornfrie produkter, som selvfølgelig ikke indeholder gluten, men der findes også specielt fremstillede fødevarer, som er lavet til dig, der gerne vil spise glutenfri madvarer uden at gå på kompromis. Disse glutenfri produkter må kun indeholde 20 mg gluten/kg.


Glutenfri produkter kan fx være nogle, som er fremstillet, tilberedt eller forarbejder på en særlig måde, hvor formålet er at fjerne eller reducere glutenindholdet i ingredienser med et indhold af gluten som fx glutenfri hvedestivelse.


Andre glutenfri produkter kan være nogle, hvor man har erstattet produktets ingredienser indeholdende gluten med andre ingredienser, som er naturligt glutenfrie, fx pasta bestående af rismel.*


Gluten produkter, som man skal være opmærksom på kan indeholde gluten, kan også være hvedemel, durumhvede, grahamsmel, fuldkornshvedemel, sigtemel, hvedeklid, hvedekim, hvedekerner, mannagryn, semulje, bulgur, couscous, spelt, urhvede, emmer, enkorn, kamut samt rugmel, rugkerner og ruggryn.**

Hvad er laktosefrie produkter?

Laktosefri produkter er særligt fremstillet og beregnet til personer med laktoseintolerance. Laktosefri produkter kan fx være mælk uden laktose (mælkesukker) eller fødevarer, der er blevet tilsat laktase, som spalter laktosen.

Text And Image Section

Laktoseintolerans kaldes også for mælkesukkerintolerans. Personer med denne intolerans mangler enzymet laktase i tyndtarmens slimhinde. Dette enzym spalter mælkesukkeret til simplere typer (glucose og galactose). Det ikke-spaltede mælkesukker optages ikke i tyndtarmen, men fortsætter til tyktarmen. Her bliver noget af det forgæret, hvilket kan give mavepine og oppustethed. Størstedelen af den voksne befolkning på Jorden har laktoseintolerans. En stor del af befolkningen i Nordeuropa og Nordamerika har dog stadig den evne til at optage laktose.*Laktose produkter, som altid indeholder mælk, er sødmælk, letmælk, minimælk, skummetmælk, kærnemælk, fløde, cremefraiche, yoghurt, A38, ymer, ylette og andre syrnede mælkeprodukter, ost, smør og blandingsprodukter.**I Lidl forhandler vi en række laktosefri produkter fra bl.a. Arla, Milbona, Gelatelli og Vemondo.

I Lidl finder du også slik uden gluten til den søde tand

Selvom man ikke kan tåle gluten, er det stadig dejligt at have mulighed for at nyde en kage og slik. Derfor kan du finde glutenfrit slik i din Lidl i form af lakridsmiks med sukkerdrys. En anden form for glutenfri slik (eller måske nærmere snacks) er vores glutenfri tortilla chips fra Snack Day. På den måde er der stadig mulighed for at nyde slik uden gluten fredag aften, hvor der gerne må hygges lidt ekstra.


Kan du godt lide at bage laktosefri kage? Så kan du i Lidl finde glutenfri kageblanding fra Belbake, som giver dig mulighed for at bage både en laktose og glutenfri kage. Nemmere bliver det ikke at bage laktosefri kager, hvor der kun skal tilsættes få ingredienser.


Prøv vores gluten og laktosefri opskrifter

Ønsker du selv at prøve kræfter med at lave gluten og laktosefri mad? Så skal du prøve vores laktosefri madopskrifter til både frokost, aften og den søde tand.


Du kan se vores gluten og laktosefri opskrifter her


I vores opskriftsdatabase kan du finde fx gratin, fladbrød og fiskefingre. Der er både opskrifter til hverdag, og til når du får besøg af et par gæster, som måske også kun kan tåle gluten og laktosefri mad.

  1. Opskrift: Glutenfri gulerodsboller

    Opskrift: Glutenfri gulerodsboller

  2. Opskrift: Glutenfri kokoskager

    Opskrift: Glutenfri kokoskager

*Kilde: Fødevarestyrelsen.dk


**Kilde: Sundhedsstyrelsen (sst.dk)