Vegetarisk og vegansk

Vegetariske og veganske produkter

Vi oplever en stigende interesse fra forbrugerne efter vegetariske og veganske produkter. Dette ønsker vi naturligvis at imødekomme, da udvælgelsen af vores produkter altid følger vores kunders efterspørgsel - og naturligvis samtidig overholde nationale og internationale standarder. I Lidl er vi vores ansvar bevidst, og når vi udvælger produkter til vores sortiment, tager vi hensyn til produkternes påvirkning på samfund og miljø. Disse betragtninger integreres i vores beslutninger og valg.

Efterspørgslen efter veganske og vegetariske produkter er blevet markant stærkere de seneste år, og således også blandt vores kunder. Den interesse støtter vi selvfølgelig. Vi har som mål, at vi med vores nye produktserie, Vemondo, vil tilbyde kunderne de bedste plantebaserede produkter på markedet til den bedste pris.

Henover sommeren kan du købe veganske is fra Gelatelli.

Henover sommeren kan du købe veganske is fra Gelatelli.

Grøn Januar

I januar 2022 introduceres Grøn Januar, som er en landsdækkende kampagne skabt af Dansk Vegetarisk Forening. Den sætter fokus på at spise grønnere og på alle de muligheder, som findes i det grønne køkken. Det har vi som dagligvarekæde valgt at deltage i ved at gøre det endnu nemmere for danskerne at vælge grønne produkter.


Text And Image Section
”Vi kommer i januar til at gøre endnu mere ud af at synliggøre og oplyse danskerne om vores store udbud af frisk frugt og grønt samt plantebaserede produkter, fx vores Vemondo-serie. Lidl har de seneste år investeret massivt i at få mere frisk frugt og grønt af høj kvalitet på hylderne, og det har danskerne taget godt imod. Derfor glæder vi os også til at være en del af Grøn Januar og sætte fokus på at spise grønnere og gøre det endnu lettere for vores kunder at tilvælge varer til et grønt måltid” siger Jens Stratmann, adm. direktør hos Lidl Danmark.


Derudover vil vi udlodde 4 gavekort til indkøb af vegetariske og veganske produkter i Lidls butikker. Det vil vi gøre ved hjælp af en Grøn Januar-konkurrence på vores sociale medier.Læs mere om Grøn Januar her

SAMARBEJDE MED DANSK VEGETARISK FORENING

Text And Image Section

Vi valgte i januar 2018 at indgå samarbejde med Dansk Vegetarisk Forening for sammen at kunne fremme udviklingen af vegetariske og veganske produkter. I Lidl ønsker vi altid at imødekomme vores kunders efterspørgsel og vi kunne derfor heller ikke forstille os en bedre samarbejdspartner end DVF, da de om nogen kender til det vegetariske og veganske marked.


»Vegetariske og veganske produkter skal være tilgængelige for alle. Derfor er vi virkelig glade for, at Lidl i samarbejde med Dansk Vegetarisk Forening har valgt at sætte fokus på dette. Verden har brug for, at vi spiser mere grønt, og det er derfor dejligt at se, hvordan Lidl er med til at tage ansvar ved netop at sætte flere grønne produkter på hylderne«.


- Rune-Christoffer Dragsdahl Generalsekretær, Dansk Vegetarisk Forening

Text And Image Section

Grønne opskrifter til hele familien

Vi har lavet en ny pjece i samarbejde med Dansk Vegetarisk Forening med information om plantebaseret kost og de fordele der kan være ved at spise mere plantebaseret.


I pjecen finder du både opskrifter, tips og tricks og inspiration fra familier, der har valgt at skrue op for det grønne.


Formålet med pjecen og samarbejdet generelt er at fremme kendskabet til og viden om plantebaserede fødevarer og oplyse om de alternativer, der findes til en mere traditionel kost.


PLANTEBASERET MAD


Verdens planter er fulde af smag og at undlade kød behøver så absolut ikke føles som en kulinarisk begrænsning, tværtimod - det er blot et spørgsmål om at slippe fantasien løs


Proteiner og planter


Det er en udbredt misforståelse, at det er vanskeligt at få dækket sit proteinbehov hvis man spiser vegetarisk eller vegansk. Der findes proteiner i alle madvarer, bortset fra højt raffinerede varer, såsom fedtstoffer og sukker.


Proteiner findes i alle planter, som også indeholder alle de essentielle aminosyrer vi har brug for dog i forskellige mængder samt forskelligt indhold og fordeling af aminosyrer. Men der er ikke noget belæg for, at hvert måltid skal dække behovet for alle aminosyrer. Det kan sagtens bare dækkes over en hel dag eller endda over flere dage. Hvis der er mangel på en aminosyre ved et måltid, kan kroppen selv opveje dette ved at bruge fra sit reservelager.*


Hvor kommer planteproteiner fra?


Planteproteiner findes f.eks. i bønner, linser, kikærter, hvede, nødder, tofu, soja, quinoa og hampefrø.

Planteproteiner findes i et væld af former og farver og kan bruges i alt fra gryderetter til salater og som snacks.*


Hvor kommer kostfibre fra?


Grove grøntsager som gulerod, rødbede, pastinak, spidskål og grønkål indeholder mange kostfibre, og de er derfor gode at anvende i plantebaserede retter.


Fuldkorn som brune ris, fuldkornsbulgur, speltkerner og grahamsmel indeholder mange kostfibre og har uendelig mange anvendelsesmuligheder.*

*Kilde: Dansk Vegetarisk Forening