Vegetariske og veganske produkter

Vi oplever en stigende interesse fra forbrugerne efter vegetariske og veganske produkter. Dette ønsker vi naturligvis at imødekomme, da udvælgelsen af vores produkter altid følger vores kunders efterspørgsel - og naturligvis samtidig overholde nationale og internationale standarder. I Lidl er vi vores ansvar bevidst, og når vi udvælger produkter til vores sortiment, tager vi hensyn til produkternes påvirkning på samfund og miljø. Disse betragtninger integreres i vores beslutninger og valg.

Efterspørgslen efter veganske og vegetariske produkter er blevet markant stærkere de seneste år, og således også blandt vores kunder. Den interesse støtter vi selvfølgelig. Vi har som mål, at vi med vores nye produktserie, Vemondo, vil tilbyde kunderne de bedste plantebaserede produkter på markedet til den bedste pris.

Læs mere om vores nye produktserie her  

Gelatelli

Henover sommeren kan du købe veganske is fra Gelatelli.

Gelatelli

Samarbejde med Dansk Vegetarisk Forening

Dansk Vegetarisk Forening

Vi valgte i januar 2018 at indgå samarbejde med Dansk Vegetarisk Forening for sammen at kunne fremme udviklingen af vegetariske og veganske produkter. I Lidl ønsker vi altid at imødekomme vores kunders efterspørgsel og vi kunne derfor heller ikke forstille os en bedre samarbejdspartner end  DVF, da de om nogen kender til det vegetariske og veganske marked.

»Vegetariske og veganske produkter skal være tilgængelige for alle. Derfor er vi virkelig glade for, at Lidl i samarbejde med Dansk Vegetarisk Forening har valgt at sætte fokus på dette. Verden har brug for, at vi spiser mere grønt, og det er derfor dejligt at se, hvordan Lidl er med til at tage ansvar ved netop at sætte flere grønne produkter på hylderne«.

- Rune-Christoffer Dragsdahl Generalsekretær, Dansk Vegetarisk Forening

Dansk vegetarisk forening

Grønne opskrifter til hele familien

Vi har lavet en ny pjece i samarbejde med Dansk Vegetarisk Forening med information om plantebaseret kost og de fordele der kan være ved at spise mere plantebaseret.

I pjecen finder du både opskrifter, tips og tricks og inspiration fra familier, der har valgt at skrue op for det grønne.
 
Formålet med pjecen og samarbejdet generelt er at fremme kendskabet til og viden om plantebaserede fødevarer og oplyse om de alternativer, der findes til en mere traditionel kost.

Dansk vegetarisk forening

Plantebaseret Mad

Verdens planter er fulde af smag og at undlade kød behøver så absolut ikke føles som en kulinarisk begrænsning, tværtimod - det er blot et spørgsmål om at slippe fantasien løs

Proteiner og planter

Det er en udbredt misforståelse, at det er vanskeligt at få dækket sit proteinbehov hvis man spiser vegetarisk eller vegansk. Der findes proteiner i alle madvarer, bortset fra højt raffinerede varer, såsom fedtstoffer og sukker.

Proteiner findes i alle planter, som også indeholder alle de essentielle aminosyrer vi har brug for dog i forskellige mængder samt forskelligt indhold og fordeling af aminosyrer. Men der er ikke noget belæg for, at hvert måltid skal dække behovet for alle aminosyrer. Det kan sagtens bare dækkes over en hel dag eller endda over flere dage. Hvis der er mangel på en aminosyre ved et måltid, kan kroppen selv opveje dette ved at bruge fra sit reservelager.*

Hvor kommer planteproteiner fra?

Planteproteiner findes f.eks. i bønner, linser, kikærter, hvede, nødder, tofu, soja, quinoa og hampefrø.  
Planteproteiner findes i et væld af former og farver og kan bruges i alt fra gryderetter til salater og som snacks.*

Hvor kommer kostfibre fra?

Grove grøntsager som gulerod, rødbede, pastinak, spidskål og grønkål indeholder mange kostfibre, og de er derfor gode at anvende i plantebaserede retter.

Fuldkorn som brune ris, fuldkornsbulgur, speltkerner og grahamsmel indeholder mange kostfibre og har uendelig mange anvendelsesmuligheder.*

Veganske smagsoplevelser

*Kilde: Dansk Vegetarisk Forening