Banner

Vin

Master of Wine Richard Bampfield

Text And Image Section

Richard Bampfield har arbejdet med vin i en stor del af sit liv. I 1990 fik han titlen Master of Wine*, som kun få hundrede personer i verden har opnået.


Han har arbejdet med alle facetter indenfor vinverdenen – lige fra at passe og pleje druerne på marken til detailhandel, marketing, PR og uddannelse.


Hans arbejde i dag består af at afholde foredrag i bl.a. Frankrig, Californien og Sydamerika, samtidig med at han, i sit virke som Master of Wine, altid arbejder intenst på at holde sig opdateret om den nyeste viden indenfor vin.


I 2009 var han europæisk champagne-ambassadør, og han er jævnligt komitéformand hos den indflydelsesrige International Wine Challenge i London.

Siden 2008 har han samarbejdet med Lidl og delt ud af sin viden om vin til Lidl-kunder i flere forskellige europæiske lande, ligesom han har hjulpet kunderne til at få den bedste kvalitet til den bedste pris.


I 2019 startede Lidl Danmark også et samarbejde med Richard Bampfield, så du nu kan nyde godt af hans ekspertise. Om sit samarbejde med Lidl Danmark udtaler Richard Bampfield:


"I first visited Denmark in the early 1990’s and it is remarkable to see how the wine culture has evolved since then; wine consumption is a common feature of popular lifestyle and the country offers one of the most diverse wine offerings in the world.

I am excited to start working with Lidl DK and Denmark’s many wine drinkers; and to show that good quality can be found at low prices and that real value can be found at all price levels."


*Læs mere her www.mastersofwine.org

EN GUIDE TIL AT FORSTÅ 100-POINTSYSTEMET


Vine vurderes på absolut skala, uden at prisen er kendt for den, der smager. Det betyder, at prisen ikke kan tages i betragtning, og hver vin vurderes udelukkende ud fra sine egenskaber som vin. Uden prisbetinget betragtning er det muligt for en billigere vin at opnå en høj score og for en dyrere vin at blive vurderet skuffende lavt. Fordelen ved denne metode er, at når score og pris efterfølgende sammenholdes, er det let for kunden at vurdere, hvor værdien i virkeligheden ligger.

GOD VIN TIL MADEN

Er der to ting, der hører sammen, så er det god mad og god vin.


Men uanset etiketten med de korrekte vine til forskellige typer af mad, afhænger den rette vin dog altid af den person, der skal drikke vinen og spise maden. Vi har derfor et bredt udvalg af mange forskellige vine, som helt sikkert passer til lige netop dit behov. Når du har fundet den helt rigtige vin, er du velkommen til at gå på opdagelse i vores smagfulde opskriftsunivers, hvor du finder inspiration til både aftensmaden, frokosten og desserten.

Udvalgte favoritter

Richard Bampfield giver her en guide til at sammensætte den perfekte vin med den rigtige ost.


Når man skal matche vin og ost, er tre ting vigtige: tekstur, og hvor cremet og kraftig i smagen osten er. Først og fremmest ønsker vi en vin, der renser ganen mellem de forskellige stykker ost, så ganen er frisk igen og klar til mere ost.



1Vin, øl (etc.) sælges ikke til mindreårige