En bid af Danmark

Sæt smagen af Danmark på bordet

I Lidl finder du altid En bid af Danmark på hylderne. Vi har et tæt samarbejde med lokale leverandører i hele landet, som producerer friske råvarer af højeste kvalitet – fordi de brænder for det og slet ikke kan lade være. Her kan du blandt andet møde verdens første MSC-certificerede muslingefiskeri, og en landmand der valgte at lægge en hel ø om til økologi, så hans kvæg kan græsse med havudsigt til alle sider.

Text And Image Section

Forfriskende klassisk rygeost

Gundestrup Mejeri & Bryghus er de eneste i Danmark, der stadig laver klassisk, håndlavet rygeost efter de gamle, stolte traditioner. Her bliver hver eneste rygeost lavet på frisk, fynsk mælk, og så snart osten er røget forlader den mejeriet igen.


Køerne malkes klokken 5 om morgenen, så mælken kan leveres til mejeriet klokken 8 – og så går produktionen ellers i gang med det samme.

Text And Image Section

Mælkeproduktion med havudsigt

Ude i Lillebælt ligger den idylliske ø Barsø, som med sine knap 3 kvadratkilometer er Danmarks største, økologiske ø. Midt på øen finder du Bjerggaarden, hvor Søren Svennesen og hans kone Helle blandt andet opdrætter økologiske malkekvæg, som hver dag leverer frisk, økologisk mælk til Lidl.

Text And Image Section

Oplev dyrevelfærd med egne øjne

På Tranegård i Nordsjælland lever atmosfæren fra de gamle Morten Korch-film i bedste velgående. Her kan folk fra nær og fjern komme på besøg og opleve, hvordan et klassisk, dansk landbrug fungerer, når økologi og dyrevelfærd er helt i højsædet. Samtidig kan de se med egne øjne, hvor maden kommer fra.

Text And Image Section

Smagen af de gamle dyder

Smagen af de gamle dyder I Augustenborg på Als ligger Skærtoft Mølle, der maler mel og gryn efter de gamle håndværksdyder. Her bruger de udelukkende de rene råvarer uden kunstige tilsætningsstoffer; præcis, som godt mel skal være, for at få de allerbedste bageresultater. Den langsomtgående stenkværn maler melet, så der kommer mange flere smagsnuancer med end ved moderne, industriel produktion.

Text And Image Section

En bæredygtig

Ude i Limfjorden sejler fiskerne fra Vilsund Blue rundt og fisker friske, danske muslinger. Her kommer bæredygtigheden helt naturligt i højsædet, for bortset fra vand er muslinger faktisk den fødevare med det absolut mindste CO2-aftryk! Hver dag arbejder virksomheden for at sikre, at fremtidige generationer også har adgang til fjordens delikatesser.

Inspiration til madlavning

lidl.dk/opskrifter finder du en masse spændende og skønne opskrifter, som kan bruges både til din madplan eller til skøn gæstemad.